ΣΕΛΕΡΥ: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Date

green-juiceΣτο πρώτο σχετικό πείραμα του είδους του βρετανοί ερευνητές έδειξαν ότι το σέλερυ ανήκει στα τρόφιμα που έχουν αρνητικές θερμίδες.

Πρόκειται για τρόφιμα για τα οποία λέγεται ότι ο οργανισμός για την πέψη τους καίει περισσότερες θερμίδες από όσες εκείνα περιέχουν, καθιστώντας τα τέλειο σύμμαχο στη δίαιτα

Για πρώτη φορά οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Warwick και του Coventry έδειξαν σε σχετικό πείραμα ότι οι θερμίδες που καίει ένας άνδρας που καταναλώνει ωμό σέλερυ ή σε μορφή smoothie (53 θερμίδες και στις δυο περιπτώσεις) είναι περισσότερες από 53. Στην πρώτη περίπτωση (ωμό) είναι 72 θερμίδες και στη δεύτερη (smoothie) διαπιστώθηκε ότι είναι 112! Το… πειραματόζωο ήταν o Matt Tebbutt ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής “Food Unwrapped” του Channel 4.

Όπως εξηγεί ο ερευνητής Tom Barber από το Πανεπιστήμιο του Warwick «πρόκειται με άλλα λόγια για ένα τρόφιμο με αρνητικές θερμίδες». Πρόκειται για ένα χαρακτηρισμό που έχει αποδοθεί και στο γκρέιπφρουτ, το αγγούρι και το μαρούλι, αλλά δεν έχει διεξαχθεί παρόμοιο πείραμα γι’ αυτά τα τρόφιμα.

Πηγη: vita.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα