Η … ΘΕΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!

Date

thumb_900_0_20141226035633836Δεν είναι άλλη από την μπύρα! ¨Ένα ποτήρι παγωμένη μπυρίτσα τώρα που οι ζέστες αρχίζουν είναι μέσα στις μικρές απολαύσεις της ζωής! Υποκύψτε λοιπόν στη σαγήνη της και αφιερώστε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε καλύτερα τον χαρακτήρα της .

Κάθε μπύρα ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει έχει και τον δικό της τρόπο παρασκευής. Οι πρώτες ύλες από τις οποίες παρασκευάζεται η μπύρα είναι η βύνη κριθαριού, η μαγιά, ο λυκίσκος και το νερό. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου η βύνη μπορεί να προέρχεται από σιτάρι, ρύζι, σίκαλη ή κάποιο άλλο δημητριακό, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης και την έμπνευση του παραγωγού. Συχνά οι μπύρες αρωματίζονται με κάποιο μπαχαρικό (π.χ. κύμινο ή κόλιανδρο).

Τα είδη: lager, pilsener, ale, weiss, stout, trappist, ενώ τα χρώματα της γεύσης: ξανθές, μελαχρινές και κόκκινες.

Υπάρχει μια γερμανική παροιμία που λέει: Die Brauerei ist die beste Apotheke, η οποία σημαίνει:… η ζυθοποιία είναι το καλύτερο φαρμακείο!!! Μα και βέβαια θα ήταν γερμανική παροιμία, τι άλλο θα μπορούσε…ή τσέχικη όπως ένα όμορφο παραμύθι ή από την ..γειτονική μας Αυστραλία! Και οι τρεις χώρες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες μπύρας ετησίως…

Σύμμαχος υγείας όντως η παγωμένη φίλη μας.

Το πυρίτιο που περιέχει βοηθά στη διατήρηση της υγείας του σκελετού μας και των συνδετικών ιστών.
Η μαγιά της μπύρας περιέχει Β1,2 κ 3, οι οποίες μαζί με το χρώμιο βοηθούν στην διατήρηση του ισοζυγίου του σακχάρου στον οργανισμό μας, δυναμώνουν το νευρικό σύστημα κ τους μυς, προσδίδουν ζωτικότητα
Η βιτ.Β6 και Β9 εμποδίζουν την σύνθεση ομοκυστείνης, η οποία έχει συσχετιστεί με καρδιοπάθειες.
Βοηθάει στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL) στο αίμα
Περιέχει παρόμοιες ποσότητες αντιοξειδωτικών παραγόντων (πολυφαινολών) με το κόκκινο κρασί

Η μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, μαζί με τη σημαντική περιεκτικότητά της σε ιχνοστοιχεία κ βιταμίνες , είναι που προσδίδει στην μπύρα –σύμφωνα με τεκμηριωμένες επιστημονικά έρευνες –μεγάλη διατροφική αξία κ σημαντική θέση σε μια ισορροπημένη διατροφή, που προλαμβάνει ασθένειες κ προασπίζει την υγεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ1 όμως χρειάζεται στην κατανάλωση.. .Για να έχουμε όλα αυτά τα οφέλη θα πρέπει να την απολαμβάνουμε με μέτρο. Ένα ποτήρι ημερησίως για τις γυναίκες και μέχρι 2 για τους άντρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ2 Η μπύρα, όπως και κανένα άλλο ποτό δεν σε ξεδιψάει…

Στην υγειά μας!!!

Πηγη: diatrofi.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα