banner ad

ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ

. August 20, 2016 . 0 Comments

ραπανάκια-940x400Υλικά για 7-8 άτομα
1 κ. γιαούρτι πλήρες, πρόβειο ή αγελαδινό
1 φλ.τσ. ραπανάκια πλυμένα, κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια
1 μεγάλο καρότο σε μικρά ζαράκια ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια
1 σκ.σκόρδο τριμμένη
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι λευκό

Παρασκευή
Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε αρχικά το γιαούρτι με το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε με αλάτι, πιπέρι, λεμόνι. Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *