banner ad

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ, ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

. June 16, 2016 . 0 Comments

90701d02ae3da0e5a21abbd900c25748_XLΥλικά
4 φέτες σολομού 250 γρ. περίπου η μία
2 φλ. ντομάτες ξεσποριασμένες σε κύβους
2 φλ. κολοκυθάκια σε κυβάκια
2 κ.σ. κάππαρη στραγγισμένη από το υγρό της
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στα δύο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
2 κ.σ. σκόνη σκόρδου
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ τα ντοματάκια, το καλοκυθάκια, την κάπαρη και τις ελιές μαζί με το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, τη σκόνη σκόρδου και το ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα σολομού. Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο μεριές. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Αραδιάζουμε τις φέτες του σολομού και μοιράζουμε επάνω το μείγμα των λαχανικών και των αρωματικών. Σκεπάζουμε ελαφρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 7 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με φέτες λεμονιού.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *