ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ … ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΩΦΕΛΕΙ!

Date

d5c5fe04d55038aa51a6070302f0c542_XLΈνα απο τα αγαπημένα φρούτα του χειμώνα είναι το ακτινίδιο.
Πέραν του χειμώνα, αγαπημένο είναι και απο τον ανθρώπινο οργανισμό, λόγω του ότι προσφέρει πλειάδα θρεπτικών συστατικών, απαρραίτητα για την ευρυθμή λειτουργία του οργανισμού.

Διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αρκεί μόνο να καταναλωθεί αμέσως μετά την κοπή, για να μη χαθούν οι βιταμίνες. Η ύπαρξη πολλών βιταμινών καθιστά το ακτινίδιο ως το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων. Επίσης, απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

Τέλος, συντελεί στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτείνη που περιέχει.
Η ισχυρή παρουσία, σε βιταμίνη C, ενισχύει θετικά τον οργανισμό, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα–στηρίζοντας παράλληλα τον οργανισμό στην περαίωση επίπονων διαδικασιών. Επίσης, λόγω του ότι ο οργανισμός δε μπορεί να παράγει λουτείνη, θα πρέπει να την προσλαμβάνει από τις τροφές ή από συμπλήρωμα διατροφής. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της, παίζουν ρόλο στη διατήρηση της υγείας των ματιών, του δέρματος, της καρδιάς και του αναπαραγωγικού συστήματος.
Σε διατροφική έρευνα, η οποία μελέτησε την θετική συμβολή του ακτινιδίου, αναφέρθηκε ότι η μέση κατανάλωση 2 ακτινιδίων ημερησίως, προλαμβάνει τον κίνδυνο θρομβώσεων–παρόμοια δράση με την ασπιρίνη. Στην ουσία, προσφέρει στον οργανισμό μια ισχυρή προστασία, έναντι των καρδιαγγειακών εμφραγμάτων. Απαραίτητο φρούτο για τους άντρες, μιας και σύμφωνα με έρευνες προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη.

Το ακτινίδιο, είναι πλούσιο σε κάλιο-μαγνήσιο-φώσφορο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι προστατεύεται ο οργανισμός απο ενδεχόμενες κρίσεις μυικής ατονίας- υπέρτασης- απορύθμισης του σακχάρου- αντιμετώπιση των συσπάσεων της μήτρας κατά των πρόωρο τοκετό, καθώς επίσης για την άμεση αντιμετώπιση οξέως ασθματικού επεισοδίου.

Τέλος, θετική συμβολή εμφανίζει στη δημιουργία και διατήρηση των οστών και στην ανάπτυξη των δοντιών.
Όμως, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σύσταση κατανάλωσης του, απο άτομα τα οποία πάσχουν απο το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.
Απο θερμιδικής σκοπιά, προσφέρει μόνο 61θερμίδες ανα 100γρ, με 1γρ λίπους.

Πηγη: iator.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα