ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΤΣΟΥΧΤΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Date

900_581fc49638cbae7dbeec30693d42916dΤα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι μια απόλαυση που περιμένουν οι περισσότεροι όλο το χειμώνα.

Ωστόσο ακόμη και εκεί πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί υπάρχουν αναπάντεχοι κίνδυνοι ιδιαίτερα για τα παιδιά. Ένας από αυτούς για παράδειγμα είναι το τσίμπημα τσούχτρας καθώς αυτές προκαλούν ενοχλητικά συμπτώματα άλλοτε πιο ήπια και άλλοτε πιο έντονα.

Τι πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση…

Αρχικά διατηρήστε την ψυχραιμία σας και αν τσιμπήσει ή ακουμπήσει το παιδί σας μην το πανικοβάλετε. Εάν δεν είστε αλλεργικοί, οπότε και πρέπει να ακολουθήσετε ειδική αγωγή και άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο, αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα από το δέρμα. Βρέξτε το σημείο με άφθονο θαλασσινό νερό αλλά ποτέ με νερό της βρύσης ή γλυκό νερό. Στη συνέχεια βάλτε στην περιοχή αντιισταμινική ή κορτιζονούχα αλοιφή ή κάτι παγωμένο όπως παγάκια ή παγωμένο μπουκάλι ή ακόμη και ξύδι. Διαλύστε ένα μέρος ξυδιού σε 3 μέρη νερού και τοποθετήστε με κομπρέσες το διάλυμα αυτό στο σημείο. Τα συμπτώματα όπως η φαγούρα και η ερυθρότητα μπορεί να είναι έντονα οπότε σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να επισκεφτείτε ένα κοντινό Κέντρο Υγείας ή Φαρμακείο ιδιαίτερα αν δε γνωρίζετε αν είστε αλλεργικοί.

Πηγη: medicalnews.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα