4 ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Date

sunbakingΟ μόνος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι το αντηλιακό
αλλά και να κάθεστε κάτω από την ομπρέλα σας ή ένα δέντρο στην παραλία.

Χωρίς αυτά, αφενός αυξάνετε τον κίνδυνο των εγκαυμάτων και της πρόωρης γήρανσης αλλά και της εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη θάλασσα απλώνετε άφθονη ποσότητα σε κάθε εκτεθειμένη περιοχή, αλλά σίγουρα υπάρχουν μερικά σημεία του σώματός στα οποία οι περισσότεροι ξεχνούν να με αντηλιακό.

Μην παραμελείτε λοιπόν τα παρακάτω…

Αυχένας

Εάν τα μαλλιά σας δεν καλύπτουν τον αυχάνεα ή αν τα έχετε πιασμένα, τότε αυτός δεν είναι προστατευμένος. Διαλέξτε ένα αντηλιακό σε μορφή τζελ το οποίο είναι λιγότερο λιπαρό και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν δείχνουν τα μαλλιά σας λιπαρά.

Αυτιά

Τα αυτιά χρειάζονται και αυτά προστασία από τον ήλιο. Δεν έχει σημασία τι είδους αντηλιακό θα χρησιμοποιείτε (τζελ, κρέμα, σπρέι, στικ), αλλά απλά φροντίστε να καλύψετε αυτό το παραμελημένο σημείο.

Χείλη

Χρησιμοποιήστε ένα lip balm που περιέχει αντηλιακή προστασία. Με αυτόν τον τρόπο τα χείλη σας θα παραμείνουν ενυδατωμένα και ασφαλή.

Κουντεπιέ

Αγαπάμε πολύ τα σανδάλια, αλλά αφήνουμε τα πόδια μας για πολύ ώρα εκτεθειμένα στον ήλιο και είναι λάθος. Εφαρμόστε αντηλιακό στις κορυφές των ποδιών σας για να παραμείνετε ασφαλείς.

Πηγη: baby.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα