ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ: ΕΝΑ ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Date

pochemu-nelzya-pit-vcherashniy-chay_1Όσο περίεργο και να ακούγεται, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού εδώ και 500.000 χρόνια. Και οι λόγοι που ενδεχομένως έκαναν τους προγόνους μας, να στραφούν από τόσο νωρίς στην κατανάλωση του τσαγιού, ίσως να ήταν η κατευναστική του δράση ή οι ισχυρές ιδιότητες του. Όμως, παρακάτω δεν θα αναφερθούμε στο κλασσικό τσάι, αλλά στο Ελληνικό τσάι του βουνού, το οποίο κερδίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Το τσάι του βουνού προέρχεται από το φυτό σιδερίτης, που λέγεται ότι πήρε το όνομα του από το λέξη σίδηρος, χάρη στην επουλωτική του δράση.

Μπορεί το τσάι του βουνού να μην έχει μπει ποτέ στα Αγγλικά σαλόνια, όμως το προτιμούσαν οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας και όχι αδίκως, αφού έχει πολλές καταπραϋντικές ιδιότητες. Είναι το κατεξοχήν ρόφημα που μας δίνανε οι γονείς μας, όταν ήμασταν μικροί και μας ακούγανε να βήχουμε.

Μια αρχαία κινέζικη παροιμία λέει ότι το «ανώτερο τσάι προέρχεται από τα ψηλά βουνά», πλέον μπορούμε να προσθέσουμε από τα «ψηλά Ελληνικά βουνά». Το τσάι του βουνού είναι πραγματικά ένα θαυματουργό ελιξίριο μνήμης, αλλά και το ιδανικό ρόφημα για χαλάρωση και ηρεμία, κάτι που χρειαζόμαστε όλοι στη σημερινή εποχή. Και το πιο σημαντικό είναι ότι το τσάι του βουνού, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, δεν έχει διεγερτική δράση και μπορεί άνετα να καταναλώνεται και το βράδυ πριν τον ύπνο. Αντί λοιπόν για ένα φλιτζάνι καφέ που θα μας κρατήσει ξύπνιους, μια κούπα τσάι του βουνού είναι η ιδανική επιλογή για έναν ήρεμο ύπνο.

Πηγη: jenny.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα