ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Date

mousakasΈνας διαφορετικός μουσακάς με γαλοπούλα και γιαούρτι

Συστατικά:

1 κιλό μελιτζάνες
Eλαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
250 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 κουταλιά μαϊντανό
1 αυγό χτυπημένο
100 γραμμάρια γιαούρτι
Κίτρινο τυρί τριμμένο όσο θέλετε
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά. Σοτάρετε το κρεμμύδι, τον κιμά, το σκόρδο, τις ντομάτες, τον μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν. Παράλληλα, βράζετε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή μη διαλυθούν). Σε ένα λαδωμένο ταψί απλώνετε τις μισές μελιτζάνες στη συνέχεια την σάλτσα με τον κιμά και από πάνω τις υπόλοιπες μισές μελιτζάνες. Ανακατεύετε το χτυπημένο αυγό με το γιαούρτι και το απλώνετε πάνω από τις μελιτζάνες . Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στους 200ο C για 35-40 λεπτά.

Πηγη: jenny.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα