ΕΞΙ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ‘ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ’

gymΗ γυμναστική αποτελεί για πολλούς ανθρώπους κάτι σαν τη θρησκεία: την ακολουθούν με πίστη και ευλάβεια, για αυτό και υπάρχει πιθανότητα αρκετές φορές να υποκύψουν σε αμαρτίες.

Ο νους σου πάει αμέσως σε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές που μοιάζουν με θερμιδικές βόμβες, όμως δεν πρόκειται να σου μιλήσω μόνο για αυτά.

Υπάρχουν περισσότερες παγίδες στις οποίες μπορεί να πέσεις, με αποτέλεσμα να ξυπνάς την επόμενη μέρα με πιασίματα, να νιώθεις ενοχλήσεις από τραυματισμούς, να μην γυμνάζεσαι με ασφάλεια, πολύ χειρότερα να μην πετυχαίνεις το στόχο σου.

Ας δούμε λοιπόν μαζί τα μεγαλύτερα λάθη που πρέπει να αποφύγεις την επόμενη φορά που θα ασκηθείς:

Συχνά γίνεσαι το θύμα μιας λογικής που λέει ότι « όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο». Μόνο που στην περίπτωση της γυμναστικής το μέτρο είναι πάντα η ιδανικότερη επιλογή και αυτό διότι ναι μεν ζητάς άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα στην εμφάνιση σου, αλλά οι ειδικοί συμβουλεύουν πως μισή ώρα με σαράντα λεπτά καθημερινής άσκησης είναι υπεραρκετά.
Οι περίοδοι χαλάρωσης κρίνονται βασικές, γιατί διαφορετικά οδηγείσαι στην εξάντληση τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.
Μπορεί ένα μηχάνημα να σου αρέσει η υπερβολικά και να έχεις διαβάσει πολλά σχετικά με το πόσο σμιλεύει το σώμα σου, όμως το να κολλήσεις σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα σε βγάλει πουθενά. Συν ότι πρέπει να κάνεις πάντοτε εναλλαγές στην εκγύμναση των μυών.
Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι για τη σωματική σου υγεία είναι ότι δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ το ζέσταμα και αυτό είναι αυστηρό! Διαφορετικά κινδυνεύεις με τραυματισμούς και πόνο.
Το γυμναστήριο σου δίνει τη δυνατότητα να θέσεις ορισμένους στόχους και να επικεντρωθείς σε αυτούς. Μην το χρησιμοποιείς για δημόσιες σχέσεις γιατί βάζεις την άσκηση σε δεύτερη μοίρα.
Δώσε βάση σε όλα τα είδη γυμναστικής και πληροφορήσου σχετικά με τις ιδιότητες καθενός. Η αερόβια άσκηση είναι μεν κατάλληλη για την καύση του λίπους και την καλή φυσική σου κατάσταση, αλλά μην ξεχνάς ότι η μυϊκή ενδυνάμωση τονώνει το μυοσκελετικό σύστημα και αποκαθιστά τη φυσιολογική φθορά.

Πηγη: iefimerida.gr