ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΩΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Date

kotopoulo-fileto-katepsugmeno-enlargeΥλικά για 2-4 άτομα

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο

Για το πέστο

4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
5 – 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνετε τη σως πέστο και μαρινάρετε με αυτή το κοτόπουλο, το αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά το τηγανίζετε σε ψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά συνολικά.
Γαρνίρετε με τη σάλτσα πέστο.

Για το πέστο

Δουλεύετε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξετε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Πηγη: newsbeast.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα