ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΚΙ

Date

csm_mayrhofen_skiing_break_f1ee96de36Το σκι είναι ένα σπορ, που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ και στη χώρα μας. Και είναι φυσικό αυτό, αφού πρόκειται για ένα σπορ που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες -από 3χρονα παιδιά μέχρι 70ρηδες.

Στη χώρα μας υπάρχουν ήδη πολλές πίστες για σκι – εύκολες, μέτριες και δύσκολες. Όλες ανήκουν σε χιονοδρομικά κέντρα άρτια εξοπλισμένα, με σχολές εκμάθησης σκι και καταστήματα όπου μπορείτε να νοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας είναι του Παρνασσού, των Καλαβρύτων, του Βελουχίου στο Καρπενήσι, του Σελίου, του Καϊμακτσαλάν, κ.ά.

Συμβουλές για αρχάριους

Το σκι είναι ένα από τα ομορφότερα αθλήματα που γυμνάζει το σώμα και κυρίως τα πόδια. Το κυριότερο πλεονέκτημά του όμως είναι ότι γίνεται στο πιο καθαρό περιβάλλον που υπάρχει, όπως είναι το βουνό.
Στην πρώτη σας επαφή με το σπορ, νοικιάστε τον εξοπλισμό (σκι, μπότες, δέστρες και μπαστούνια) από ένα εξειδικευμένο κατάστημα της περιοχής. Δε χρειάζεται δηλαδή να αγοράσετε τ’ απαραίτητα σύνεργα απ’ το πρώτο κιόλας μάθημα.
Στο πρώτο μάθημα δεν είναι ανάγκη ν’ αγοράσετε πανάκριβα ρούχα για το σκι. Φορέστε μια φόρμα γυμναστικής κι από πάνω ένα αδιάβροχο παντελόνι -φόρμα κι ένα μπουφάν.
Μην κάνετε τα πρώτα σας…βήματα στο χιόνι με τη βοήθεια κάποιου φίλου, άσσο του σκι. Τα πρώτα σας μαθήματα πρέπει να γίνονται με έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή. Γιατί έτσι μόνο θα μάθετε γρήγορα, σωστά και με ασφάλεια τα μυστικά του σπορ.
Να είσαστε προετοιμασμένοι για κάθε αλλαγή του καιρού. Πρέπει να φοράτε οπωσδήποτε σκούφο και γάντια. Ο σκούφος θα σας προφυλάσσει απ’ το κρύο, ενώ τα γάντια όχι μόνο θα ζεσταίνουν τα χέρια σας, αλλά θα τα προστατεύουν κι από τραυματισμούς.
Τα γυαλιά ηλίου είναι επίσης απαραίτητα στο βουνό, όπως και η αντιηλιακή κρέμα καθώς και μια ειδική για τα χείλη. Να θυμάστε ότι ακόμα και μια συννεφιασμένη μέρα, η αντηλιά μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα, αφού η ηλιακή ακτινοβολία γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη στη χιονισμένη πίστα με την αντανάκλαση του φωτός στη λευκή επιφάνεια.
Μην αψηφάτε τις οδηγίες του δασκάλου σας και μην ξεπερνάτε τα όριά σας. Ακολουθήστε πιστά τις συμβουλές του δασκάλου για τις πίστες που θα κατεβείτε, για το πώς θα χρησιμοποιήσετε τους αναβατήρες και για τους κανόνες της ασφαλούς συμπεριφοράς στις πλαγιές.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα