ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Date

Gym woman push-up strength pushup exercise with dumbbell in a crossfit workout; Shutterstock ID 123030865; PO: The Huffington Post; Job: The Huffington Post; Client: The Huffington Post; Other: The Huffington Post
Gym woman push-up strength pushup exercise with dumbbell in a crossfit workout; Shutterstock ID 123030865; PO: The Huffington Post; Job: The Huffington Post; Client: The Huffington Post; Other: The Huffington Post

Οι παρακάτω ασκήσεις δε θα σας βοηθήσουν μόνο ν’ αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση, αλλά θα βελτιώσουν και την ψυχολογική σας διάθεση. Γιατί μην ξεχνάτε: Όταν φαίνεστε καλά είστε και καλά!

Προθέρμανση

Σταθείτε ίσια με τα πόδια ανοιχτά όσο το άνοιγμα των ώμων. Απλώστε τα χέρια σας πλαγίως στο ύψος των ώμων, με τις παλάμες προς τα κάτω.

Με το ένα, λυγίστε και στρίψτε τον κορμό σας από δεξιά προς τ’ αριστερά, αγγίζοντας με το δεξί σας χέρι τ’ αριστερά δάχτυλα των ποδιών. Με το δύο, επιστρέφετε στην αρχική θέση. Με το τρία και τέσσερα επαναλαμβάνετε το ίδιο από την αντίθετη μεριά. Η άσκηση γίνεται με τα πόδια ελαφρώς χαλαρά.

Προσοχή!
Είναι καλή άσκηση για το τέντωμα των μυών, ειδικά στο κάτω μέρος της πλάτης, τους μηρούς και τη μέση.

Ασκήσεις

1. Ανακαθίσματα με σταυρωμένα χέρια

Ξαπλώστε ανάσκελα με λυγισμένα πόδια και σταυρωμένα χέρια. Με τις παλάμες σας πιάνετε τους αντίστοιχους ώμους.
Με το ένα, ανακαθίστε. Εκπνεύστε καθώς κάθεστε όσο πιο πολύ προς τα εμπρός μπορείτε, πριν επιστρέψετε στην αρχική θέση, με το δύο.
Επαναλάβετε την άσκηση 15-30 φορές.

Προσοχή!
Η άσκηση αυτή τονώνει τους κοιλιακούς μυς.

2. Πρίτζελς

Καθίστε στο πάτωμα με το αριστερό σας πόδι ευθεία μπροστά. Μετά περάστε το δεξί σας πόδι πάνω από το αριστερό, πατώντας το αριστερό σας πόδι στο πάτωμα. Περνάτε το αριστερό σας χέρι από εμπρός σας προς το δεξιό γοφό. Βάζετε το αριστερό σας χέρι στο πάτωμα ακριβώς πίσω σας.
Κάθεστε ίσια γυρνώντας αργά το κεφάλι σας προς τα δεξιά, κοιτάζοντας το δεξί σας ώμο. Μετρήστε μέχρι το δέκα. Επαναλάβετε προς την αντίθετη πλευρά.
Επαναλάβετε την άσκηση 5-7 φορές από κάθε πλευρά.

Προσοχή!
Η άσκηση αυτή τεντώνει ελαφριά τους μυς της πλάτης.

3. Αιωρήσεις ποδιών

Ξαπλωμένες με την πλάτη ίσια, απλώνετε τα μπράτσα σας προς τα έξω, από κάθε πλευρά και σηκώνετε τα δυο σας πόδια μαζί ίσια ψηλά στον αέρα.
Κουνήστε τα πόδια προς τη μία πλευρά, σχεδόν μέχρι το πάτωμα (αλλά μην το αγγίξετε). Κουνήστε τα πόδια σας προς την άλλη πλευρά, μετά πίσω στην αρχική θέση. Μία κίνηση από τη μια πλευρά στην άλλη ισοδυναμεί με μια επανάληψη.
Επαναλάβετε την άσκηση 6-20 φορές.

Προσοχή!
Η άσκηση αυτή δυναμώνει το κάτω μέρος της πλάτης, τη μέση, τους γοφούς και τους κοιλιακούς μυς και μειώνει τα πιασίματα.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα