… ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Date

ce86d91b5d90541814c162e51d434f67_XLΤα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με τα παραδοσιακά γλυκά και ένα από τα αγαπημένα μας είναι τα μελομακάρονα. Σε όλους αρέσει η μυρωδιά αυτών των γλυκών όταν ψήνονται. Μήπως έφτασε η στιγμή να φτιάξετε τα δικά σας λαχταριστά μελομακάρονα;

Υλικά Α

550 ml ηλιέλαιο

100 ml ελαιόλαδο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. γαρύφαλλο

3-4 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ σόδα

1 πορτοκάλια ξύσμα

1 λεμόνι ξύσμα

400 ml φρεσκοστημένο χυμό πορτοκάλι

50 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (δίνει ωραίο άρωμα)

Υλικά Β

950 κιλό αλεύρι

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι

500 ml νερό

1κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. μέλι

3 στικ κανέλας

5-6 ολόκληρα γαρύφαλλα

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το σιρόπι μας, βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρει βράση τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσει 2-3 ώρες.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά Α σε ένα μπολ και σε ένα άλλο μπολ τα υλικά Β και μετά όλα μαζί προσοχή θέλει λίγο ζύμωμα γιατί θα βγάλει το λάδι ίσα ίσα ώστε να γίνει ένα ζυμάρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190 και πλάθουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πατάμε σταυρωτά με ένα πιρούνι να κάνουμε σχέδια. τα ψήνουμε 25-30 λεπτά ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα και τα βουτάμε κατευθείαν στο σιρόπι ίσα ίσα 10-15 δευτερόλεπτα. Τα βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε το μέλι και τα καρύδια.

Καλή όρεξη!

Πηγη: jenny.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα