ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ

Date

Υλικά
1 κ. λαχανάκια Βρυξελλών
500 γρ. καπνιστό μπέικον σε χοντρές φέτες, κομμένο σε κυβάκια
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
150 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αν τα λαχανάκια είναι φρέσκα, βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα και κόβουμε μια φετούλα από τη βάση τους. Αν είναι κατεψυγμένα απλώς τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό (1 κ.σ./ lt νερό) ίσα να γίνουν τρυφερά, γύρω στα 8 λεπτά. Στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό και στραγγίζουμε πάλι. Σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει το λίπος του. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4 –5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα λαχανάκια και το μπέικον και ανακατεύουμε ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά, δοκιμάζουμε το αλάτι και καρυκεύουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα