Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΛΥΚΙΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ

Date

Την ημέρα των ερωτευμένων γιατί να μη χαρίσετε στον αγαπημένο σας κάτι φτιαγμένο με τα χεράκια σας; Κάντε του, λοιπόν, κάτι γλυκό. Ψήστε του αυτά τα νοστιμότατα κουλουράκια, που λιώνουν στο στόμα, και κάντε την καρδιά του να χτυπάει γρηγορότερα…

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
2 και 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
10 κουτ. σούπας βούτυρο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 αβγό
1 κουτ. γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
2 κουτ. γλυκού κρέμα γάλακτος ή γάλα
Μαρμελάδα βατόμουρο
Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μια λαδόκολλα.
Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το ηλεκτρικό μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αβγό, ώσπου να πάρετε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτετε τη φλούδα του λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι για να φτιάξετε μαλακή ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο επί μία ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο, βγάζετε τη ζύμη και την ανοίγετε –από ένα τέταρτο της ποσότητας κάθε φορά– πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ώσπου να φτάσει σε πάχος 3-6 χιλιοστών. Κόβετε τα κουλουράκια με φόρμες σε σχήμα καρδιάς και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Κόβετε μια μικρή καρδιά ή κάνετε μια τρύπα σε μερικά από τα κουλουράκια, χρησιμοποιώντας μια μικρότερη φόρμα, μια δαχτυλήθρα ή το πώμα ενός μπουκαλιού.
Ψήνετε τα κουλουράκια 8-10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν στις άκρες. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε από το ταψί, χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Αλείφετε τα ολόκληρα κουλουράκια με μαρμελάδα. Ρίχνετε ζάχαρη άχνη πάνω από αυτά στα οποία έχετε κάνει τρύπα. Τοποθετείτε τα κουλουράκια με τη ζάχαρη πάνω απ’ αυτά με τη μαρμελάδα για να γίνουν σαν σάντουιτς. (Βγαίνουν γύρω στα 40 κουλουράκια μεγέθους περίπου 6 εκατοστών.)

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ-ΠΑΖΛ

Ανοίγετε τη ζύμη και κόβετε μερικές καρδιές μεγέθους 7,5 εκ. Τις μεταφέρετε σε ταψί και τις βάζετε στο ψυγείο.
Ανοίγετε δεύτερη ζύμη σε άλλο χρώμα (ροζ ή σοκολατί), κόβετε καρδιές μεγέθους 7,5 εκ., τις μεταφέρετε στο ταψί και τις βάζετε στο ψυγείο.
Με μια μικρότερη φόρμα σε σχήμα καρδιάς κόβετε καρδιές για κέντρο και τις τοποθετείτε τες πάνω από τις άλλες με αντίθετα χρώματα – ροζ ή σοκολατί κέντρο στις απλές και απλό κέντρο στις ροζ ή σοκολατί.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ

Λιώνετε 30 γραμμ. κουβερτούρα σε ένα μικρό μπολ το οποίο έχετε προηγουμένως στερεώσει πάνω από ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό. Αφήνετε την κουβερτούρα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτετε την κρύα σοκολάτα στο 1/4 περίπου της ζύμης, ανακατεύοντας και πλάθοντας ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο.

ΡΟΖ ΚΑΡΔΙΕΣ

Χρωματίζετε το 1/4 περίπου της ζύμης ροζ προσθέτοντας μερικές σταγόνες κόκκινης χρωστικής για τροφές πριν τη βάλετε στο ψυγείο.
(Όλες αυτές τις παραλλαγές τις ψήνετε ακολουθώντας τις οδηγίες για τα απλά κουλουράκια.)

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα