ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΛΗ … ΦΟΡΜΑ

Date

Η σωματική δραστηριότητα κάνει καλό στην υγεία, όπως διατυμπανίζουν καθημερινά οι γιατροί. Πήρατε, λοιπόν, κι εσείς τη μεγάλη απόφαση να αρχίσετε να γυμνάζεστε; Δεν ξέρετε όμως με τι να ασχοληθείτε; Με κολύμπι, ποδήλατο, βάδισμα, ενόργανη γυμναστική ή χορό; Διαβάστε τις παρακάτω υποδείξεις, που ευχόμαστε να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

ΕΙΣΤΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ;

Για έναν τέτοιο τύπο, ακόμη κι αν δεν γυμνάζεται καθόλου, η σωματική εκτόνωση είναι ό,τι καλύτερο. Η άσκηση θα μπορούσε να γίνει για σας ακόμη και επάγγελμα! Η προσπάθεια σάς ενεργοποιεί και σας αρέσει να ξεπερνάτε τον εαυτό σας. Είστε της άποψης ότι για να είναι κάποιος ωραίος και γυμνασμένος, πρέπει να υποφέρει!

Δεν σας ταιριάζει: Η αναλυτική γυμναστική και το στατικό στρέτσινγκ, αφού χρειάζεστε έντονη κίνηση.

Σας ταιριάζει: Γρήγορο βάδισμα, τένις. Επίσης, δραστηριότητες με τις οποίες θα μπορείτε να ξεσπάτε, π.χ. σκι και ράφτινγκ αν σας αρέσει το ύπαιθρο ή αεροβική, αφρικανικοί χοροί, ροκ εν ρολ αν προτιμάτε τις κλειστές αίθουσες γυμναστικής.

ΕΧΕΤΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ;

Όσοι είστε αθλητικοί τύποι και στο πνεύμα, δηλαδή δεν σας αρέσει μόνο να… ιδρώνετε, αλλά για να καλυφτείτε σωματικά πρέπει να είστε και ψυχικά ικανοποιημένοι, καλό θα ήταν να επιλέγετε δραστηριότητες που θα μιλούν στο νου σας. Διότι πρόθεσή σας δεν είναι μόνο να γυμνάσετε τους μυς σας, αλλά να τονωθείτε μακροπρόθεσμα.

Δεν σας ταιριάζει: Επαναλαμβανόμενες ασκήσεις (π.χ. αεροβική). Ούτε ο συστηματικός στόχος επιδόσεων και ο ανταγωνισμός του αθλητισμού. Επίσης, σας προκαλεί ανία και ο συγχρονισμός των ομαδικών αθλημάτων.

Σας ταιριάζει: Δραστηριότητες με πνευματικότητα, όπως τάι τσι, στρέτσινγκ, γιόγκα. Αν αυτά τα βρίσκετε πολύ στατικά, τότε μπορείτε να στραφείτε στο χορό.

Επίσης, σας ταιριάζουν σπορ του νερού, όπως κολύμβηση ή ιστιοπλοΐα, καθώς σας επιτρέπουν να ξεφεύγετε πνευματικά.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

Αν η προτεραιότητα για σας δεν είναι ούτε η σωματική άσκηση ούτε η πνευματική πληρότητα, αλλά η ευχαρίστηση του παιχνιδιού, τότε το καλύτερο για σας είναι η γυμναστική με παρέα. Σας αρέσει να μοιράζεστε τον ίδιο στόχο, να ξεπερνάτε τον εαυτό σας για τη νίκη της ομάδας.

Δεν σας ταιριάζει: Κάθε μοναχικό σπορ, όπως τοξοβολία, σκι, τρέξιμο (σας προκαλούν ανία).

Σας ταιριάζει: Κάθε ομαδικό σπορ, π.χ. χάντμπολ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις, πινγκ πονγκ.

ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΤΕ ΤΑ ΣΠΟΡ;

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που παρότι αναγνωρίζουν την αξία της άσκησης εντούτοις δεν ασχολούνται ποτέ με τίποτα, τότε στην πραγματικότητα απεχθάνεστε τα σπορ και τη γυμναστική. Επομένως, δεν έχει νόημα να γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο, γιατί απλώς και μόνο θα ξοδευτείτε.

Δεν σας ταιριάζει: Η παντελής έλλειψη άσκησης, εφόσον η καθιστική ζωή ευνοεί την πρόληψη βάρους, την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, το διαβήτη κ.ά.

Σας ταιριάζει: Προσπαθήστε με κάθε ευκαιρία να κινείστε: ανεβαίνετε σκάλες, κάντε τις δουλειές του σπιτιού με ένταση, αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας, χρησιμοποιείτε τα πόδια για τις δουλειές σας και φυσικά βαδίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα