banner ad

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

. July 27, 2011 . 0 Comments

Υλικά

300 γραμμ. αλεύρι

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι σόδα

χυμό και το ξύσμα 1 πορτοκαλιού

1 κουταλάκι αλάτι

σπορέλαιο για τηγάνισμα

κανέλα

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι μέλι

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 ποτήρι νερό

Προετοιμασία

Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας, για 2-3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό.

Κατόπιν, προσθέστε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά.

Ετοιμάστε τους λουκουμάδες ανακατεύοντας το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα.

Κοσκινίστε το μείγμα βάζοντάς το σ’ ένα μπολ.

Ανοίξτε μία λακκούβα στο κέντρο, και ρίξτε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.

Ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι, προσθέστε λίγο – λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.

Κατόπιν, χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει.

Τηγανίστε τους λουκουμάδες σε άφθονο ζεστό λάδι, ρίχνοντας το χυλό λίγο – λίγο.

Πάρτε τους με τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τους αμέσως στο σιρόπι.

Βγάλτε τους από το σιρόπι και σερβίρετέ τους ζεστούς, πασπαλίζοντάς τους με κανέλα.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *