Η ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ

Date

Σύμφωνα με νέα έρευνα η τρυφερότητα είναι ο λόγος που τα ζευγάρια που έχουν συχνές σεξουαλικές επαφές τείνουν να είναι και πιο ευτυχισμένα.

Η έρευνα από το πανεπιστήμιο του Τορόντο δείχνει ότι η ικανοποίηση που έχουν τα ζευγάρια με συχνές ερωτικές επαφές δεν φαίνεται να εξηγείται μόνο από την ίδια την επαφή, αλλά από την στοργή που τη συνοδεύει π.χ. με τρυφερά χάδια, αγκαλιές και η οποία σε μεγάλο βαθμό φάνηκε να ερμηνεύει τον συσχετισμό του σεξ με την ευτυχία.

Τα παραπάνω ευρήματα βασίστηκαν στην ανάλυση 4 μελετών σε ζευγάρια από τις ΗΠΑ και την Ελβετία. Συνολικά οι έρευνες κατέληγαν στη διαπίστωση ότι τα ζευγάρια που ήταν περισσότερο ενεργά σεξουαλικά ανέφεραν και μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή τους.

Επίσης, είχαν περισσότερα θετικά συναισθήματα τόσο το πρωινό μετά την σεξουαλική επαφή όσο και γενικότερα. Αλλά σε κάθε έρευνα η στοργή ήταν το στοιχείο που ερμήνευε αυτόν τον συσχετισμό σεξ – ευτυχίας.

Άραγε το σεξ, προάγοντας την στοργή, ενισχύει την ευτυχία; Ή μήπως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν συχνότερα σεξ;

Μια από τις έρευνες υποδεικνύει ότι μάλλον συμβαίνει το πρώτο, δηλαδή οι ερωτικές επαφές οδηγούν σε θετικά συναισθήματα την επόμενη μέρα, ενώ από την άλλη μεριά η καλή διάθεση και τα καλά συναισθήματα δεν αυξάνουν τις πιθανότητες της σεξουαλικής επαφής τις επόμενες 24 ώρες.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Personality and SocialPsychology Bulletin.

Πηγή: vita.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα