ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ

Date

Υλικά:

* 450 γρ. αλεύρι σκληρό

* 25 γρ. κακάο πικρό

* 1 κουταλάκι αλάτι

* 1 πακετάκι μαγιά ξερή

* 25 γρ. μαύρη ζάχαρη

* 1 κουταλιά σούπας λάδι

* 300 ml νερό χλιαρό

Εκτέλεση:

Παίρνουμε μια φόρμα το πολύ 25 εκατοστά μακρόστενη.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μια λεκάνη. Ανακατεύουμε την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι.

Κάνουμε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.

Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνουμε απαλά και τη βάζουμε στη λαδωμένη φόρμα. Την αφήνουμε πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Όταν είναι έτοιμη βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά στους 200°C.

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα