banner ad

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

. August 2, 2011 . 0 Comments

 

Υλικά:

500 γραμμ. βίδες

1/4 κούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ

300 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

300 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη

1/2 κούπας ελιές κομμένες σε φέτες

2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κάππαρη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5΄-6΄. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον βασιλικό και την κάππαρη. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα με τη θερμοκρασία της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε τις βίδες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρεται ζεστή αμέσως ή κρύα σαν σαλάτα.

μερίδες 5

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά

(Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr)

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *