banner ad

ΜΠΟΥΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

. October 21, 2017 . 0 Comments

Prunes on a wooden background

Υλικά
1500 γρ. χοιρινό μπούτι με το κόκκαλο σε ένα κομμάτι
1 κ. φρέσκα δαμάσκηνα
¾ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
2 μεγάλα πορτοκάλια (ή 3 μέτρια)
1 κ. κόκκινα κρεμμύδια
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 ξύλα κανέλας
½ φλ. μπράντι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα προσπαθώντας να μην τα χωρίσουμε στη μέση. Πλένουμε τα πορτοκάλια και παίρνουμε το ξύσμα από τα δύο πορτοκάλια. Αφαιρούμε τις λευκές μεμβράνες από τις φέτες και βγάζουμε τους σπόρους. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε 6 κομμάτια. Κόβουμε κάθε σκελίδα σκόρδου στα δύο. Τα βάζουμε όλα στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κρέας και το βάζουμε στη μέση. Αναμιγνύουμε το μπράντι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, 1 φλ. καυτό νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού και περιχύνουμε το φαγητό. Τακτοποιούμε τα ξύλα της κανέλλας. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200ο C (δεν προθερμαίνουμε) και ψήνουμε για μισή ώρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 130ο C και ψήνουμε για 4 -5 ώρες ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ τρυφερό και να χωρίζεται από το κόκκαλο. Ταιριάζει με λευκό ρύζι.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *