banner ad

ΟΥΡΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

. January 28, 2018 . 0 Comments

Υλικά
1 ½ κ. ουρά μοσχαρίσια σε φέτες πάχους 2,5 εκ.
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα
1 φλ. σέλερι (κοτσάνι) καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. άρκευθος (juniper)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Το αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το περισσό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας γυρίζοντας από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε στραγγιστά σε πιατέλα. Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα λαχανικά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Βάζουμε και το κρέας στην κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί και ξύνουμε με την κουτάλα τον πάτο κατσαρόλας μέχρι να μείνει καθαρός από κολλημένα κομματάκια κρέατος ή λαχανικών. Μόλις εξατμισθεί το κρασί, ρίχνουμε καυτό νερό να φθάσει στα μισά του κρέατος, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 1 ώρα. Ρίχνουμε τον άρκευθο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 40 -50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να έχουμε μια πηχτή μελωμένη σάλτσα -αν χρειασθεί ρίχνουμε ακόμα λίγο καυτό νερό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε το φαγητό με το ξύσμα του λεμονιού, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να μείνει για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκια ρόκα και να το συνοδεύσουμε με χυλοπίτες, ρύζι, κους κους ή πολέντα.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *