ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

Date

υλικά
1 φλ.τσ. κινόα
1 φλ. τσ. βρασμένα ρεβίθια
3 τριμμένα καρότα
1 φλ.τσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 λάιμ
1/3 φλ.τσ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
1/4 φλ.τσ. σταφίδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γ. κάρι ή μείγμα μασάλα
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή
Παίρνουμε το ξύσμα από το ένα λάιμ και στύβουμε και τα δύο. Βάζουμε το κινόα να βράσει με 1 1/2 φλ.τσ. νερό, 2 κ.σ. χυμό λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κάρι και αλάτι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί τελείως τα υγρά και να γίνουν οι σπόροι διάφανοι, περίπου 15′-20′. Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας με το κινόα και το ντρέσινγκ. Αφήνουμε να σταθεί 20′ και σερβίρουμε.

tips: η σαλάτα αυτή έχει ινδικό χρώμα. Αν τη θέλετε πιο απλή, μπορείτε να παραλείψετε το κάρι και να προσθέσετε στο ντρέσινγκ μια κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα