ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ;

Date

Το γρήγορο τρέξιμο και όχι το jogging φαίνεται να είναι το κλειδί για το γρήγορο κάψιμο λίπους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας, που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity. Και αυτή η έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευρήματα από πολλές ακόμα που προηγήθηκαν, και δείχνουν ότι η γυμναστική υψηλής έντασης είναι αυτή που εντείνει την καύση λίπους.

Στην μελέτη, οι άνδρες συμμετέχοντες έκαναν σπριντ για 8 δευτερόλεπτα ανά τακτά διαστήματα στο 20λεπτο τρέξιμό τους, για τρεις φορές την εβδομάδα, και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι υπέρβαροι άνδρες έχασαν περίπου 2 κιλά λίπους μέσα σε 12 εβδομάδες. Και, πιο συγκεκριμένα, έχασαν 17% κατά μέσο όρο από το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς—μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, καθώς αυτό το λίπος απειλεί την υγεία μας σε πολλαπλά επίπεδα.

Ξανά, μπαίνει στην συζήτηση η σχέση αερόβιας άσκησης και ασκήσεων ενδυνάμωσης. Η αερόβια άσκηση είναι αποδεδειγμένα καλύτερη για την καύση λίπους, αλλά δεν αυξάνει την μυϊκή μας μάζα. Συνεπώς, είναι ανάγκη να την συνδυάζουμε με ασκήσεις ενδυνάμωσης. Άρα, καταλήγουμε για ακόμη μια φορά ότι η διαλειμματική άσκηση (μέτρια προς έντονη άσκηση με μικρά διαλείμματα πολύ έντονης άσκησης) είναι ό,τι καλύτερο για να διώξουμε το λίπος, να χάσουμε κιλά αλλά και να χτίσουμε δυνατούς μύες.

Ένα παράδειγμα διαλειμματικής γυμναστικής για αρχάριους:

Προθέρμανση: 5 λεπτά περπάτημα, προς χαλαρό jogging

Εναλλαγές σπριντ για 30 δευτερόλεπτα και 1,5 λεπτό χαλαρού jogging για 20 λεπτά

Χαλάρωση: 5 λεπτά χαλαρού jogging προς περπάτημα, και διατάσεις.

Παράδειγμα διαλειμματικής για πιο εξοικειωμένους:

Προθέρμανση: 5 λεπτά περπάτημα, προς χαλαρό jogging

Εναλλαγές 30 δευτερόλεπτα σπριντ με 30 δευτερόλεπτα χαλαρού jogging για 20 λεπτά

Χαλάρωση: 5 λεπτά χαλαρού jogging προς περπάτημα, και διατάσεις.

Και ένα πρόγραμμα για προχωρημένους:

Προθέρμανση: 5 λεπτά χαλαρού jogging

Εναλλαγές 30 δευτερόλεπτα σπριντ με 15 δευτερόλεπτα χαλαρού jogging για 20 λεπτά

Χαλάρωση: 5 λεπτά χαλαρό jogging, και διατάσεις.

Πηγη: iatronet.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα