banner ad

ΤΣΙΓΑΡΙΔΙΑ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ, ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

. May 9, 2018 . 0 Comments

Υλικά
1 κ. άγρια χόρτα
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 πράσα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδι
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, μπούκοβο
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματίζουμε τα άγρια χόρτα για 3-4 λεπτά και τα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα πράσα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μάραθο και τον δυόσμο. Ζεσταίνουμε σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα πράσα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα άγρια χόρτα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατιμισθεί, σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον μάραθο και τον δυόσμο, αλατίζουμε, ρίχνουμε το μπούκοβο και μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *