banner ad

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

. May 11, 2018 . 0 Comments

ΥΛΙΚΑ

250γρ. κινόα λευκή

2 τομάτες

2 κολοκύθια

2 μελιτζάνες

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμό και ξύσμα από1 λεμόνι

2κτς μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

1 κύβο λαχανικών MAGGI

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάστε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό από ταλαχανικά (τομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια) και ψιλοκόψτε για να χρησιμοποιηθεί στη γέμιση .

Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά,προσθέστε 2 κτς ελαιόλαδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο, όταν μαραθούν προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τον κύβο λαχανικών MAGGI και μαγειρέψτε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με τα ιδία τα υγρά τους .

Παράλληλα ρίξτε την κινοά σε ένα κατσαρολάκι με νερό και τρίψτε καλά με τα χέρια σας για να ξεπικρίσει .

Σουρώστε το νερό, ανανεώστε το και βράστε για 4 λεπτά .

Στραγγίξτε την κινόα και μεταφέρετε στο τηγάνι με τα μαγειρεμένα λαχανικά, προσθέστε τον μαϊντανό, το ξύσμα και χυμό λεμονιού και 3 κτς ελαιόλαδο .

Γεμίστε τα λαχανικά με την κινόα, τοποθετήστε σφιχτά σε ένα ταψί για το φούρνο, προσθέστε στο ταψί για να δημιουργηθεί ατμός μισό ποτήρι βραστό νερό και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο .

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ο C για 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η μελιτζάνα .

Σερβίρετε με γιαούρτι ζεστά ή κρύα .

Πηγη: maggicooking.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *