ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Αν θέλεις να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις είναι απλά… κοιλιακοί. Αναπόφευκτα θα χρειαστεί να κάνεις και αυτή την άσκηση, ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα προκύπτει από έναν συνδυασμό πραγμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν επιστήμονες από το Αμερικανικό Συμβούλιο Ασκήσεως (ΑCΕ), η απαλλαγή από το περιττό λίπος επιτυγχάνεται με συνδυασμό καλής προπόνησης με σωστή δίαιτα.

Τι είδους προπόνηση απαιτείται;

Αεροβικές ασκήσεις (βάδην, τζόκινγκ, ποδήλατο), τουλάχιστον 10 λεπτά ή συνεδρία, εκτός αν θέλετε να αδυνατίσετε επομένως χρειάζεστε 60 λεπτά μέτριας έως μεγάλης έντασης άσκησης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Ασκήσεις για δύναμη, τις οποίες μπορείτε να κάνετε δύο έως τρεις την εβδομάδα πρέπει να κάνετε και ασκήσεις για δύναμη, είτε στα μηχανήματα του γυμναστηρίου είτε με ελεύθερα βάρη. Οι εν λόγω ασκήσεις διεγείρουν τον μεταβολικό ρυθμό, και βοηθούν στην καύση του λίπους.

Θα πρέπει να κάνετε και κοιλιακούς και ραχιαίους για να απομακρύνετε το περιττό λίπος από την κοιλιά αλλά και για να ενδυναμώσετε τον κορμό για να έχετε καλή στάση του σώματος.

Πηγη: altsantiri.gr