ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΑΔΙ;

Οι τάσεις στην μόδα και την ομορφιά αλλάζουν διαρκώς. Σε ό,τι αφορά το beauty η μία και μοναδική τάση που είναι διαχρονική είναι να θέλουμε να δείχνουμε όμορφες και λαμπερές.

Αυτό σημαίνει μια όμορφη και υγιή βάση, δηλαδή μια καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Τι γίνεται όμως με τα άτομα που υποφέρουν από ακμή;

H νέα τάση που έρχεται για να αμφισβητήσει όλα όσα ξέραμε για τον καθαρισμό, θέλει να καθαρίζουμε το πρόσωπο μας, όχι με νερό η κάποιο καθαριστικό προϊόν αλλά με λάδι. Μάλιστα η συγκεκριμένη μέθοδος υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα κατά της ακμής.

Και θα μας πείτε, μα λάδι στην ακμή; Kαι είναι αλήθεια πως στο μυαλό μας οι δύο λέξεις δεν μπορούν να μπουν ούτε στην ίδια πρόταση, εκτός αν της χωρίζει ένα μεγάλο όχι. Μέχρι σήμερα.

Κι αν σας λέγαμε, πως το κλειδί για την αντιμετώπιση της ακμής είναι ένα παχύ στρώμα λάδι; Αυτό κάνει τώρα το διαδίκτυο, και τα πρόσωπα μεταμορφώνονται κατά την διάρκειά της νύχτας.

Η μέθοδος

Λέγεται μέθοδος καθαρισμού με λάδι (ή OCM), και έχει ωθήσει χιλιάδες και χιλιάδες δημοσιεύσεις σε blog και συζητήσεις στο Reddit για την αλλαγή που προκαλεί σε κάθε επιδερμίδα ακόμα και σε εκείνη με ακμή.

Κάνοντας απλά μασάζ με λάδι, πάνω στο πρόσωπο ακόμα και πάνω από το make up. Στην συνέχεια σκουπίζετε και απομακρύνετε το λάδι με ένα βρεγμένο πανί μικροϊνών. Ξεπλένετε με ζεστό νερό το ύφασμα και επαναλαμβάνετε όσες φορές χρειάζεται μέχρι να απομακρύνετε την περίσσεια ποσότητα λαδιού.

Η θεωρία που επικρατεί υποστηρίζει πως το λάδι είναι ικανό να διαλύσει ουσίες με παρόμοια χημική δομή όπως η βρωμιά, η λιπαρότητα και το make up. Kαι αυτό έχει μια λογική, αν σκεφτεί κανείς, πως τα περισσότερα καθαριστικά κατά της ακμής στην αγορά, ακόμα κι εκείνα που προορίζονται για την ευαίσθητη και ξηρή επιδερμίδα, περιέχουν ερεθιστικά συστατικά, που απογυμνώνουν το δέρμα από τα φυσικά έλαια που παράγει.

Έτσι το δέρμα παράγει περισσότερο σμήγμα, οδηγώντας σε πιο φραγμένους πόρους, σπυράκια και ακμή.

Η απόδειξη βρίσκεται στις φωτογραφίες αυτών των γυναικών, που δείχνουν την θεαματική, μεταμόρφωση της επιδερμίδας τους μετά από ένα διάστημα που εφάρμοσαν την μέθοδο.

Τι λάδι χρησιμοποιείται;

Tα λάδια που ενδείκνυνται είναι εκείνα που φράζουν λιγότερο τους πόρους, όπως mineral oil, argan, jojoba, έλαιο κάνναβης.

Παραδόξως, δεν είναι όλα τα έλαια ίδια. Ορισμένα είναι υπερ-πλούσια και ενυδατικά (όπως το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο αβοκάντο και το jojoba), τα οποία είναι κατάλληλα για ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, ενώ άλλα λειτουργούν ως αντιβακτηριακά (όπως το καστορέλαιο, έλαιο νυχτολούλουδου), που μπορούν να καθαρίσουν το λιπαρό, με τάση για ακμή δέρμα.

Ανεξάρτητα από το λάδι που θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι είναι 100%, υψηλής ποιότητας.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι οι ανάγκες της επιδερμίδας διαφέρουν στον κάθε άνθρωπο και κάτι που λειτουργεί για άλλους στο διαδίκτυο, μπορεί να μην λειτουργήσει για εσάς. Όμως, αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε αφού δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Πηγη: iefimerida.gr