8 ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ (ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ) ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ και χαιρόμαστε πολύ γι’αυτό.

Μαζί του έφερε τη ζέστη, τον ήλιο αλλά και το βράδυ (δυστυχώς) τα… κουνούπια!

Πέφτουμε για ύπνο και τα ακούμε μέσα στα αυτιά μας, μας τσιμπάνε και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε μέχρι να ξυπνήσουμε και να δούμε τα σημάδια που μας τρώνε!

Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα: Αντικουνουπικά υγρά, σπρέι, κεριά, φιδάκια κτλ.

Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου κατάλληλα ώστε να κρατάς μακριά τα κουνούπια αλλά και είναι και ο χώρος σου όμορφος;

Βρήκαμε 8 υπέροχους και έξυπνους τρόπους να απωθήσεις τα κουνούπια από τον χώρο σου και να απολαύσεις το δροσερό αεράκι του βραδιού στο μπαλκόνι σου ανενόχλητη.

Έλικας από σιτρονέλα

Είναι κάτι σαν το γνωστό μας «φιδάκι». Είναι φτιαγμένο από κεδρόξυλο, βουτηγμένο στη σιτρονέλα. Κρεμάστε τη σπείρα με σκοινί σαν διακοσμητικό στο μπαλκόνι και αφήστε το να το κουνάει ο αέρας.

Νεκρολούλουδα

Τα λουλούδια αυτά έχουν άρωμα που απωθεί τα κουνούπια. Ακόμη, περιέχουν πύρεθρο, ένα φυσικό συστατικό που χρησιμοποιείται στα περισσότερα απωθητικά.

Ανεμιστήρας

Βάλε έναν ανεμιστήρα στο μπαλκόνι για να παίρνει μακριά κουνούπια και άλλα ενοχλητικά έντομα. Θα δροσιστείς κιόλας. Δύο σε ένα.

Palo santo sticks

Είναι αρωματικά ξύλινα sticks με λιβάνι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν υποκατάστατο της σιτρονέλας. Είναι πολύ ωραία διακοσμητικά μέσα σε ένα μπολ.

Λάμπες λαδιού

Βάλε στο τραπεζάκι του μπαλκονιού μια λάμπα με λάδι σιντρονέλας και τα κουνούπια δεν θα πλησιάζουν.

Σπρέι από αιθέρια έλαια

Ψέκασε το τραπεζομάντιλο και τα ρούχα σου με φυσικά αιθέρια έλαια από γεράνι, κέδρο και μέντα.

Δάδες με φωτιά

Τοποθέτησε δάδες από μπαμπού γύρω από το μπαλκόνι του. Ο καπνός διώχνει τα κουνούπια μακριά. Έτσι, θα μεταμορφώσεις τον χώρο σου σε τροπικό νησί και θα κάνεις ατμόσφαιρα.

Κεριά από σιτρονέλα

Παλιό, δοκιμασμένο κόλπο. Θα βρεις πολλά σε διάφορα μαγαζιά, από ρεσώ ως μεγάλα κεριά σε γυάλινα βάζα.

Με αυτά τα έξυπνα και πρακτικά αντικείμενα θα απολαμβάνεις την ηρεμία του μπαλκονιού σου χωρίς να ανησυχείς για τσιμπήματα.

Πηγη: bovary.gr