ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΙΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 40

Η ζωή αρχίζει στα 40, τα 40 είναι τα νέα 20. Είναι η ηλικία που έχετε αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και ξέρετε ακριβώς τι θέλετε. Όμως η συγκεκριμένη δεκαετία έχει ένα αρνητικό που είναι τα κιλά. Οι αλλαγές Οι αλλαγές στο επίπεδο δραστηριότητας, οι διατροφικές σας συνήθειες και οι ορμόνες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το σώμα αποθηκεύει το λίπος στην ηλικία των 40. Έτσι λοιπόν σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε πιο εύκολα τα κιλά μετά τα 40.

Να κατανοήσετε τι πραγματικά συμβαίνει. Καταρχάς εάν θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος στα 40 σας, τότε πρέπει να καταλάβετε πως το σώμα σας αλλάζει σημαντικά από αυτή την ηλικία και μετά, ανεξαρτήτως φύλου. Έτσι είναι πολύ εύκολο να πάρετε κιλά και πολύ δύσκολο να τα χάσετε. Εάν λοιπόν έχετε μπει σε διαδικασία δίαιτας είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια και χρόνος από ό,τι όταν ήσασταν πιο νέοι.

Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι στην ηλικία των 40 ετών πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά μπορούν να σταθεροποιήσουν τις ορμονικές διακυμάνσεις και επίσης να ενισχύσουν το μεταβολικό ρυθμό σε κάποιο βαθμό, συμβάλλοντας έτσι στην ταχύτερη απώλεια των λιποκυττάρων στο σώμα.

Να τρώτε λιγότερο. Όπως προανέφερα πολλά αλλάζουν στο σώμα σας μετά τα 40 έτη, γι αυτό και η μείωση της ποσότητας φαγητού που καταναλώνατε μέχρι σήμερα πρέπει να μειωθεί, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Μην παραλείπετε το πρωινό. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας. Ωστόσο εάν έχετε πατήσει τη δεκαετία των 40 μπορεί να έχετε την τάση να παραλείπετε το πρωινό γεύμα γιατί οι απαιτήσεις τρέχουν και νιώθετε πως δεν σας φτάνει ο χρόνος. Έτσι μπορεί να είναι δύσκολο να φτιάξετε και να καθίσετε να φάτε πρωινό, ωστόσο αξίζει να το προσπαθήσετε εφόσον θέλετε να χάσετε ή να διατηρήσετε το βάρος σας.

Γυμναστείτε. Όσο μεγαλώνουμε χάνουμε όλο και περισσότερη μυϊκή μάζα, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο μεταβολισμό και να γίνεται πιο δύσκολη η προσπάθεια απώλειας βάρους. Είναι λοιπόν σημαντικό να ασκείστε τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα.

Ελέγξτε το θυρεοειδή σας. Αν τρώτε υγιεινά και ασκείστε και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να χάσετε βάρος, ίσως έχετε πρόβλημα με το θυρεοειδή σας. Εάν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά, εκτός από την αύξηση του σωματικού βάρους, μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση, πόνο στις αρθρώσεις ή στους μυς και κατάθλιψη.

Πηγη: jenny.gr