ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 4 ΑΠΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Σε περίπτωση που ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και έχετε δουλειά γραφείου, αλλά θα θέλατε να γυμνάζεστε έστω και λίγο, υπάρχουν 4 ασκήσεις με τις οποίες μπορείτε να βελτιώσετε το σώμα σας χωρίς να κουνηθείτε από την καρέκλα σας.
Η Christina Sinclair, fitness instructor, αποκάλυψε στην προσωπική της ιστοσελίδα, Beach Babe Fitness, ποιες ασκήσεις μπορούμε να κάνουμε εν ώρα εργασίας χωρίς να φύγουμε από το γραφείο μας. Ορίστε, λοιπόν, η λίστα “ασκήσεων γραφείου” της ειδικού.

Πόδια

Βρισκόμαστε καθισμένοι και τεντώνουμε το ένα μας πόδι προς τα εμπρός. Κρατώντας το ίσιο, σηκώνουμε λίγα εκατοστά (2-3) από το έδαφος. Από αυτήν τη στάση, τεντώνουμε (flex) το πέλμα μας και ξεκινάμε να λυγίζουμε ελαφρώς το γόνατο και να τεντώνουμε ξανά, δραστηριοποιώντας το άνω μέρος του μηρού. Κάνουμε 30 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

Κοιλιά

Προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτή η άσκηση είναι η περιστρεφόμενη καρέκλα. Σηκώνουμε τα δύο μας πόδια λίγα εκατοστά (2-3) από το έδαφος, ενώ κρατάμε τους ώμους μας ίσιους. Από αυτήν τη στάση, κάνουμε 20 στροφές (twsitst) προς τη μία και 20 στροφές προς την άλλη μεριά, προσπαθώντας να κρατάμε το πάνω μέρος του κορμιού μας ακίνητο. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούνται οι κοιλιακοί.

Ισορροπία

Αυτή η άσκηση μοιάζει με την άσκηση των καθισμάτων και μας παραπέμπει στα squats. Η Sicnlair συμβουλεύει κάθε φορά που πρέπει να σηκωθούμε από την καρέκλα μας, να σηκώνουμε τον εαυτό μας με το ένα πόδι. Αφού σηκωθούμε στο ένα πόδι, προσπαθούμε να ισορροπήσουμε σε αυτό για περίπου 10 δευτερόλεπτα, πριν πατήσουμε και το δεύτερο. Όταν θα επιστρέψουμε στην καρέκλα μας, πριν καθίσουμε, επαναλαμβάνουμε με το άλλο πόδι: στεκόμαστε σε αυτό και καθόμαστε σιγά – σιγά, χωρίς να πατήσουμε το άλλο στο έδαφος. Βεβαιωνόμαστε ότι εναλλάσσουμε το πόδι με το οποίο ξεκινάμε κάθε φορά.

Μηροί

Καθώς καθόμαστε στην καρέκλα φέρνουμε τα πόδια μας (ενώ αυτά πατούν στο έδαφος) το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο και τα ενώνουμε. Από αυτήν τη στάση, ξεκινάμε πιέσεις του ενός γονάτου πάνω στο άλλο, σφίγγοντας όσο πιο σφιχτά μπορούμε το εσωτερικό των μηρών μας, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μπορούμε αν είναι δυνατό, μεταξύ των δύο γονάτων να τοποθετήσουμε είτε μία μπάλα pilates είτε ένα μαξιλάρι. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί των 30 δευτερολέπτων, πιέζουμε και απελευθερώνουμε το αντικείμενο 30 φορές, προσπαθώντας να μην το αφήσουμε να πέσει. Κάνουμε διάλειμμα για 10 δευτερόλεπτα και ξεκινάμε ξανά.

Πηγη: omorfamystika.gr