ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΙΜΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Μια φωτογραφία με λεμόνια μας δείχνει τα πρώιμα σημάδια καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης του καρκίνου του μαστού, που σημαίνει ότι θα δείτε πολλές ροζ κορδέλες, θα ακούσετε συναρπαστικές ιστορίες από τους επιζώντες του καρκίνου του μαστού και θα σας υπενθυμίσουμε τη σημασία της αυτοεξέτασης και της επίσκεψης στο γυναικολόγο. Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά.

Αλλά υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο αξίζει να δώσετε τη δέουσα προσοχή και αυτό είναι μια φωτογραφία από την εκστρατεία Know Your Lemons. Η εν λόγω φωτογραφία απεικονίζει 12 λεμόνια σε μια αυγοθήκη και δείχνει με ακρίβεια τα σημάδια του καρκίνου του μαστού. Αυτή τη φωτογραφία κοινοποιήθηκε το 2015 από την Erin Smith Chieze, μια γυναίκα με καρκίνο του μαστού, με σκοπό να ενημερώσει όλες τις γυναίκες ώστε να προσέχουν τις πιθανές αλλαγές στο στήθος τους.

Μπορεί η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει γίνει viral εξαιτίας της δημοσίευσης από την Erin Smith, όμως είναι εδώ και αρκετά χρόνια είναι δημιούργημα μιας νεαρής σχεδιάστριας της Corrine Beaumont, η οποία δημιούργησε την καμπάνια «Know Your Lemons».

Η Corrine έχει χάσει και τις δυο της γιαγιάδες από καρκίνο του μαστού και έτσι αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό του διαδικτύου αυτή την καμπάνια με τα λεμόνια, τα οποία αποτελούν μια αλληγορική προσέγγιση, για να δει ο κόσμος πώς μπορεί να φαίνονται τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού.

Η φωτογραφία παρουσιάζει 12 σημάδια της νόσου:

Ψηλαφητή σκληρή μάζα

Εσοχή

Πληγή στο δέρμα

Κοκκίνισμα ή τοπική αύξηση της θερμοκρασίας

Έκκριση υγρών

Λακκάκια

Εξόγκωμα

Ανάγλυφη φλέβα

Εσολκή θηλής

Αλλαγή στο σχήμα/το μέγεθος

Όψη φλοιού πορτοκαλιού

Υποδόρια σκληρή μάζα

Η καμπάνια «Know Your Lemons» οφείλει τη επιτυχία της στο γεγονός ότι παρουσιάζει με πολύ απλό τρόπο όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες για την υγεία του στήθους.

Πηγη: jenny.gr