banner ad

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

. August 28, 2011 . 0 Comments

 

Υλικά:

1 κότα ελευθέρας βοσκής 1½ κιλό

1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα

1 καρότο

1 κρεμμύδι

1 κλωνάρι σέλινο

χυμός από 2 λεμόνια

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα την κότα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο για 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, έως ότου να μαλακώσει καλά. Προς το τέλος του χρόνου αλατίζουμε και, όποτε είναι αναγκαίο, ξαφρίζουμε.

2. Όταν βράσει η κότα τη βγάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά.

3. Μετράμε το ζωμό. Θέλουμε 8 νεροπότηρα. Αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με νερό.

4. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός ρίχνουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε για 15΄. Στο τέλος τρίβουμε το πιπέρι και στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

μερίδες 8

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 120 λεπτά

(Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr)

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *