ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ “ΛΑΧΑΝΙΆ”

Υλικά
2 κιλά χοιρινό κρέας
2 χοιρινά κόκαλα για ενίσχυση
1 αφράτο λάχανο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 καψερές κόκκινες πιπεριές (ή περισσότερες)
Αλάτι
1 φλιτζ. λάδι
Παρασκευή

(Για το φαγητό χρειαζόμαστε μεγάλη κατσαρόλα, βαθιά ή αρκετά ανοιχτή). Βράζουμε το κρέας και τα δύο κόκαλα, για να δυναμώσουμε το ζωμό, με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το λάδι και το αλάτι. Όλα αυτά θα βράσουν στην αρχή χωρίς το λάχανο. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα. Από το λάχανο θα αφαιρέσουμε τα σκληρά μέρη (κοτσάνια κ.ά.), χωρίς όμως να τεμαχίσουμε τα φύλλα, και θα το ρίξουμε στη σάλτσα. Όταν θα βράσει το λάχανο, θα προσθέσουμε το κρέας και τις πιπεριές (αν θέλουμε, τις βράζουμε εξαρχής με το κρέας). Προσέχουμε να μη μείνουν πολλά ζουμιά, γι αυτό δεν χρειάζεται πολύ νερό, αφού το λάχανο αφήνει υγρά. Η «λαχανιά» είναι κυρίως σπεσιαλιτέ του Έβρου και τη συνήθιζαν οι Έλληνες πρόσφυγες από την Αδριανούπολη.

Πηγη: athinorama.gr