banner ad

3 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΕΣ ΟΜΕΛΕΤΕΣ

. January 23, 2019 . 0 Comments

Είναι γνωστό πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, γι’αυτό και εγώ σου βρήκα ιδέες για εύκολες ομελέτες που θα λατρέψεις. Δεν χρειάζεται το πρωινό να είναι βαρετό.

Με βάση τα αυγά, οι ομελέτες είναι το γεύμα που μπορούμε να συνδυάσουμε με αμέτρητα υλικά και να δημιουργήσουμε υπέροχα πιάτα που θα είναι υγιεινά και χορταστικά.

Η κλασική ομελέτα με τυρί είναι η αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων. Ωστόσο μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικούς συνδυασμούς που θα αλλάξουν την ιδέα της ομελέτας, όπως την έχουμε στο μυαλό μας.

Εύκολες ομελέτες

Ομελέτα με μανιτάρια και cheddar

Μια από τις πιο εύκολες αλλά και νόστιμες ομελέτες είναι αυτή με μανιτάρια. Έχουν τη γεύση κρέατος και τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών.

Υλικά:

150 γρ. μανιτάρια μαύρα (μπορείς να βάλεις ότι σου αρέσει)
4 αυγά
50 ml γάλα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ. γλ. σκόνη σκόρδο
1 κούπα τριμμένο τυρί cheddar
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Χτυπάς τα αυγά και το γάλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
Σοτάρεις τα μανιτάρια μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι, αφού τα ψιλοκόψεις, για 3′ σε καυτό λάδι να μαραθούν.
Προσθέτεις το μείγμα του αυγού και χαμηλώνεις αρκετά τη φωτιά.
Ρίχνεις το τυρί από επάνω και διπλώνεις στη μέση για να σερβίρεις.
Ομελέτα ελληνική με σπαράγγια

Υλικά:

6 σπαράγγια καθαρισμένα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
50 γρ. τυρί φέτα
4 αυγά
50 ml γάλα
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Χτυπάς τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
Ζεσταίνεις λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνεις τα σπαράγγια για 5′.
Αφαιρείς τα σπαράγγια και προσθέτεις το μείγμα με το αυγό.
Ψήνεις για 3′ σε χαμηλή φωτιά την ομελέτα αφού προσθέσεις τα ντοματίνια και την φέτα.
Ομελέτα με σπανάκι και bacon

Υλικά:

4 αυγά
50 ml γάλα
1 κούπα σπανάκι
10 ντοματίνια
7 φέτες bacon ψιλοκομμένο
50 γρ. τυρί Gouda
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Σοτάρεις στο λάδι το bacon και μόλις πάρει χρώμα προσθέτεις το σπανάκι. Σοτάρεις μέχρι να μαραθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύεις τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι και ψήνεις για 3′ σε χαμηλή φωτιά, αφού προσθέσεις τα ντοματίνια.
Προσθέτεις το τυρί και σερβίρεις!

Πηγη: ediva.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *