banner ad

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

. February 19, 2019 . 0 Comments

Υλικά για 4-5 άτομα350 ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι 
300 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα 
200 γρ. λευκά μανιτάρια σε φετάκια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 λ. ζωμό λαχανικών ή κότας
200 ml κρασί λευκό
3/4 φλ.τσ. παρμεζάνα ή γκράνα τριμμένη
4 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1/3 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι 

ΠαρασκευήΣωτάρουμε τα κάστανα ολόκληρα ή μισά, μαζί με τα μανιτάρια σε 1-2 κ.σ. βούτυρο,  επί 7′-8′ και τα κρατάμε στην άκρη. Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι για 2′-3′. Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο και ανακατεύουμε προσεκτικά 2′-3′. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. ζωμό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό, ανακατεύοντας συχνά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας με τον ίδιο τρόπο φλιτζάνι-φλιτζάνι τον ζωμό, μέχρι να τελειώσει και να έχει μαλακώσει όσο πρέπει το ρύζι, περίπου 20′. Αν το ριζότο έχει στεγνώσει, προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό, να παραμείνει ζουμερό. Κατά το μέσον του βρασίματος δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε, αν χρειάζεται. Στο τέλος, προσθέτουμε τα κάστανα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό) και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι, αφήνουμε να σταθεί 2′-3′ και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας στο κέντρο με μαϊντανό και κομματάκια κάστανου. 

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *