banner ad

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΝ ΣΕΡΑΝΟ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

. February 9, 2019 . 0 Comments

Υλικά (για 4 άτομα)3 κ.σ. βούτυρο 
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
4 κ.σ. ψιλοκομμένη πανσέτα
450 γρ. ρύζι τύπου αρμπόριο 
125 ml λευκό ξηρό κρασί 
750 ml ζωμός βοδινού 
1 πρέζα μοσχοκάρυδο 
75 γρ. χαμόν σεράνο κομμένο σε κυβάκια 
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος 
4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλοίδες 
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

ΕκτέλεσηΛιώνετε το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτετε την πανσέτα και τη σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Δυναμώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί και όταν εξατμιστεί τελείως, προσθέτετε σταδιακά το ζωμό, φροντίζοντας να μη στεγνώνει το ρύζι, αλλά ούτε και να κολυμπάει στα υγρά. Συνεχίζετε μ’ αυτόν το ρυθμό για 15-18 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει κάπως το ρύζι. Πριν το κατεβάσετε, προσθέστε το μοσχοκάρυδο, το χαμόν, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα ανακατεύοντας έτσι ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Σερβίρετε το ριζότο αμέσως. 

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *