banner ad

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ , ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

. February 10, 2019 . 0 Comments

Παραδοσιακή συνταγή της βόρειας Γαλλίας η κις λορέν (Quiche lorraine) έγινε παγκόσμια μόδα. Αγοράστε ποιοτικό μπέηκον και μια καλή χωριάτικη ζύμη.

Υλικά

  • 1 ζύμη χωριάτικη για τάρτα αλμυρή
  • 200 γραμμάρια μπέηκον
  • 4 αυγά
  • 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι ή πιρέξ
  • Σε ένα τηγάνι ροδίστε λίγο το μπέηκον σε κομμάτια
  • Σε βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι και τρίψτε μοσχοκάρυδο
  • Απλώστε το μπέηκον στον πάτο της κις, περιχύστε με το μείγμα
  • Ψήστε για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσει -Ετοιμη!

Πηγή:  iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *