banner ad

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

. April 10, 2019 . 0 Comments

Υλικά1, 5 κ. καλαμαράκια  
700 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια    
1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
Ξύσμα 1/2 λεμονιού
Ελαιόλαδο  
Αλάτι, πιπέρι 

ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα στεγνώνουμε σχολαστικά με χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε την καυτερή πιπεριά, αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες και την κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μείνουν τραγανά και τα βγάζουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το λάδι από τα υπολείμματα, καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ¼ φλ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε 1-2 φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως. 

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *