banner ad

ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

. April 18, 2019 . 0 Comments

Μια συνταγή που αποδεικνύει πως οι φακές είναι παντός καιρού.

Μπορεί η κλασική συνταγή για φακές να τις θέλει σούπα, αρωματισμένες με δάφνη και ξύδι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να τις απολαύσετε και διαφορετικά.

Υλικά

  • 500 γρ. φακές ψιλές
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 10-15 τοματίνια τσέρι
  • 1 μέτριο αγγούρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Για το ντρέσινγκ: Αλάτι & Πιπέρι
  • Κύμινο σε σκόνη
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό για 20-25 λεπτά. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε. Σουρώνουμε και αλατίζουμε ελαφρά
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόδο και τον άνηθο. Κόβουμε τις τομάτες τσέρι στη μέση και το αγγούρι σε λεπτές φέτες
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και προσθέτουμε κύμινο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι
  • Βάζουμε τις φακές σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το σκόρδο, το αγγούρι και τις τομάτες και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε

Πηγη: iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *