banner ad

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

. April 16, 2019 . 0 Comments

ΥΛΙΚΑ

1/2 ποτήρι νερού ηλιέλαιο

1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό

1 ποτήρι νερού φυσικός χυμός πορτοκάλι

2 κ.σ. κουκουνάρι

3 κ.σ. αμύγδαλο λευκό χοντροκομμένο

Για γαρνίρισμα σκόνη κανέλα

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερού ζάχαρη,

3 ποτήρια νερού νερό,

1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, κουκουνάρι, αμύγδαλο και σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 15 λεπτά. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας το βάζουμε στη φόρμα. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σκόνη κανέλα.

Πηγή: www.lifo.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *