ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ

Συστατικά

  • 1 κιλό συκωταριά αρνίσια
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. μάραθο 
  • 3 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Πλένουμε πολύ προσεκτικά τη συκωταριά.
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, τοποθετούμε τη συκωταριά και τη βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Τη βγάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε όλη τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον μάραθο, τον δυόσμο και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε τη συκωταριά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε την κανέλα, την ντομάτα κονκασέ, το κόκκινο πιπέρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βράζουμε για 40-50 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μάραθο, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο.

Πηγη: akispetretzikis.com