ΚΑΛΑ ΝΕΑ: ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Το γρήγορο περπάτημα βοηθάει περισσότερο να χάσουμε κιλά από τις βαριές δουλειές του σπιτιού, τη χειρωνακτική εργασία και τον αθλητισμό

Το γρήγορο περπάτημα είναι καλύτερο για τη διατήρηση του βάρους μας από το να το γυμναστήριο, σύμφωνα με μια μελέτη! Γυναίκες και άντρες όλων άνω των 50 ετών που περπατούσαν τακτικά για περισσότερο από 30 λεπτά, είχαν πιο λεπτή σιλουέτα από εκείνους που έκαναν έντονες δραστηριότητες όπως τρέξιμο ή ποδηλασία.

Έρευνα από το London School of Economics ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που περπατούν πολύ είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και μικρότερη περίμετρο μέσης σε σύγκριση με όσους αθλούνταν τακτικά. Η δρ Γκρέις Lordan, ειδική στην υγεία και την άσκηση η οποία ηγήθηκε της έρευνας, συνέκρινε τις μετρήσεις των ατόμων που δήλωσαν ότι έκαναν τακτικά μισή ώρα γρήγορο περπάτημα με εκείνους που έκαναν την ίδια ώρα βαριές δουλειές του σπιτιού, χειρωνακτική εργασία και αθλήματα όπως το αμερικάνικο ποδόσφαιρο.

Οι μετρήσεις της περιμέτρου της μέσης και ο ΔΜΣ έδειξε ότι άντρες και γυναίκες που περπατούσαν τακτικά για περισσότερο από 30 λεπτά είχαν χαμηλότερο ΔΜΣ και μικρότερη περίμετρο μέσης από εκείνους που ασχολούνται με την τακτική άσκηση. Τα ευρήματα βασίστηκαν σε ετήσια έρευνα για την υγεία στην Αγγλία μεταξύ 1999 και 2012.

Περπάτημα πάνω από όλα!

Οι επίσημες οδηγίες προτείνουν οι ενήλικες πρέπει να κάνουν 150 λεπτά ή περισσότερο σωματική δραστηριότητα μέτριας έντασης κάθε εβδομάδα, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ποια δραστηριότητα είναι η πιο αποτελεσματική. Στην εποχή μας η παχυσαρκία σαρώνει και ειδικά στην Ελλάδα η παιδική παχυσαρκία και ο αριθμός των υπέρβαρων ανθρώπων κυριολεκτικά σοκάρει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Παχυσαρκία προβλέπουν ότι το επίπεδο παχυσαρκίας θα αυξηθεί δραματικά έως το 2025.

Η έρευνα αυτή, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Risk Analysis, στοχεύει στην προώθηση του έντονου περπατήματος ως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, πιο αποτελεσματικό ακόμη και από τις παροτρύνσεις για υγιεινή διατροφή. «Λαμβάνοντας υπόψη την επιδημία της παχυσαρκίας και το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού κάνει καθιστική ζωή, η συμβουλή οι άνθρωποι να περπατούν ζωηρά πιο συχνά είναι μια φθηνή και εύκολη επιλογή υγείας και ζωής» δηλώνει.

Πηγη: typosthes