ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ

Οι περισσότεροι γονείς αγχώνονται και ακόμα περισσότερο οι γιαγιάδες μήπως το παιδί μείνει νηστικό. 

Πολλά παιδιά αρνούνται να φάνε το φαγητό τους ή έχουν παραξενιές στο τι θα φάνε.

«Δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι εάν δεν φας όλο το φαγητό σου». Είναι μια φράση που ακούμε πάρα πολύ συχνά από γονείς που θυμώνουν όταν τα παιδιά τους δεν τρώνε. 

Για πολλούς γονείς το καθημερινό φαγητό των παιδιών τους είναι πηγή άγχους. Συχνά αρνούνται το φαγητό που τους έχουν μαγειρέψει στο σπίτι και τις περισσότερες φορές προτιμούν τα γλυκά, τα τρόφιμα των φαστφούντ και όλα τα φαγητά που δεν προσφέρουν κάτι θρεπτικό στον οργανισμό τους. 

Πατάτες τηγανητές, μπισκότα, σάλτσες και μαγιονέζα είναι μερικές από τις διατροφικές προτιμήσεις ενός παιδιού. Ολα αυτά αρκούν για να μας προκαλέσουν ανησυχία για το αν το παιδί μας τρέφεται σωστά. 

Ας δούμε τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί δεν τρέφεται σωστά, σύμφωνα με το Insider:

1. Διάσπαση της προσοχής του

Ενα από τα συμπτώματα της μη υγιεινής διατροφής ενός παιδιού είναι η διάσπαση της προσοχής του και ιδίως στο σχολείο. Οταν το παιδί δεν τρέφεται σωστά, δεν μπορεί να αποδώσει στο σχολείο και νιώθει κουρασμένο. Δεν συγκεντρώνεται εύκολα και παρουσιάζει αλλαγές στην συμπεριφορά του. 

2. Είναι συχνά άρρωστο 

Πολύ συχνά οι ιώσεις ταλαιπωρούν τα μικρά παιδιά αλλά αν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας είναι πολύ ευαίσθητο και αρρωσταίνει με το παραμικρό, σημαίνει ότι ο οργανισμός του δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια για να προφυλαχτεί. Μια σωστή διατροφή μπορεί να μην προλαβαίνει 100% τις ιώσεις, ωστόσο κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θωρακίζει τον οργανισμό ενός παιδιού και τον κάνει σαφώς πιο δυνατό ενάντια σε κάθε είδους ίωση.

3. Εχει οδοντικά προβλήματα 

Η ζάχαρη καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών, προκαλεί τερηδόνα και άλλα οδοντικά προβλήματα στα παιδιά. Και όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά λατρεύουν τη ζάχαρη. 

4. Είναι κυκλοθυμικό 

Οταν το παιδί σου είναι υπερκινητικό, αλλάζει συμπεριφορά μέσα στην ημέρα και δεν κοιμάται καλά, μπορεί να παίζουν ρόλο κάποια από τα τρόφιμα που καταναλώνει. Τα γλυκά και η ζάχαρη είναι οι συνήθεις ύποπτοι για τη διάθεση και την συμπεριφορά του παιδιού. Η αύξηση των επεξεργασμένων τροφών και η σημαντική μείωση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών προκαλεί κυκλοθυμία στο παιδί. Ως αποτέλεσμα της μη σωστής διατροφής, το παιδί ταλαντεύεται μεταξύ ανήσυχων περιόδων κούρασης και αυξημένηες έντασης, ευερεθιστότητας, ανησυχίας και υπερκινητικότητας, έχοντας δυσκολία να συγκεντρωθεί, να μάθει και να λειτουργήσει ομαλώς.

5. Αλλαγή του βάρους του 

Το πέμπτο σημάδι είναι και το πιο προφανές. Οταν ένα παιδί δεν τρέφεται σωστά είτε θα παχύνει, είτε θα αδυνατίσει. Για την χώρα μας οι ειδικοί παρατηρούν ότι τα Ελληνόπουλα είναι από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Περισσότερα από τέσσερα στα δέκα παιδιά πίνουν καθημερινά ροφήματα με ζάχαρη και ένα στα τρία δεν τρώει καθημερινά ούτε ένα φρούτο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής. Η παχυσαρκία, η ανορεξία και η εξάρτηση από το ίντερνετ είναι οι τρεις πληγές που αφορούν τα παιδιά στη χώρα μας. 

Πηγη: bovary.gr