banner ad

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑNΤΕΝ

. July 30, 2019 . 0 Comments

Από τα ωραιότερα συνοδευτικά πιάτα, γιατί όχι και κυρίως. Δείτε μια συνταγή για τις καλύτερες πατάτες ογκραντέν, που έχετε φάει.

Η συνταγή αν και έχει αρκετά υλικά, είναι σχετικά εύκολη και η προετοιμασία αρκετά γρήγορη.

Υλικά για συνταγή με πατάτες ογκραντέν
5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κούπες ελαφριά κρέμα γάλακτος, με μειωμένα λιπαρά
1 κιλό πατάτες, αποφλειωμένες σε λεπτές φέτες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μισό κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
3/4 της κούπας τυρί έμενταλ
Εκτέλεση για συνταγή πατάτες ογκραντέν
Βάλτε σε ένα πυρέξ τη μια κουταλιά βούτυρο.
Τις υπόλοιπες πέντε κουταλιές βάλτε τις σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε για 4 με 5 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε για 1 λεπτό.
Προσθέστε τη μουστάρδα και ανακατέψτε.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
Προσθέστε τις πατάτες και αφήστε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
Προσθέστε το μοσχοκάρυδο.
Απλώστε το μείγμα με τις πατάτες στο πυρέξ και στρώστε το με ένα κουτάλι για να έιναι ομοιόμορφο.
Βάλτε από από πάνω το τριμμένο τυρί.
Σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για τρία τέταρα, ξεσκεπάστε και ψήστε για ακόμη 5 με 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Οι καλύτερες πατάτες ογκραντέν που έχετε φάει είναι έτοιμες!
Πηγή: iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *