ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΩΡΗ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Πόσο κουραστικό μπορεί να είναι για την μέση μας ένα 8ωρο εργασίας πάνω σε μία καρέκλα; Δεν αναρρωτιέστε αν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό;

Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν τους καρπούς και τους μυς στον πύχη, επίσης τους ώμους αλλά και την πλάτη μας!

Για ξεμούδιασμα της πλάτης (Kαθιστή εκδοχή)

Πλάτη:

1. Όπως είστε καθιστοί, πλέξτε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και σκύψτε, ρίχνοντας βάρος στο κεφάλι. 2. Κατεβάστε το όσο μπορείτε (με επίγνωση των ορίων σας), χωρίς να γέρνει ο κορμός. Aν πάλι δεν νιώθετε τη διάταση, αυξήστε λίγο την πίεση όπου ασκείτε στο κεφάλι. 3. Aφού φτάσετε έως εκεί που μπορείτε, γυρίστε ανεπαίσθητα δεξιά και μείνετε σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα. Eπαναλάβετε και από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε για 4-6 φορές!

Καρπός πύχης:

Μια καλή διάταση είναι να τεντώσουμε το δεξί μας χέρι μπροστά με την παλάμη να κοιτάει προς τα έξω και με το αριστερό να τραβήξουμε απαλά τα δάχτυλα προς τα εμάς κρατώντας τα έτσι για 20-30 δευτερόλεπτα. Έπειτα κάνουμε το ίδιο με το άλλο χέρι.

Αν θέλουμε τώρα να διατείνουμε ειδικά τους μύες του πήχυ, τότε ενώνουμε και τα δύο χέρια με τις παλάμες να κοιτάνε η μία την άλλη μπροστά από το στήθος μας και τους αγκώνες να είναι παράλληλοι με το έδαφος. Απαλά γέρνουμε τους καρπούς μας αριστερά και δεξιά. Επαναλάβετε 10 φορές την κάθε πλευρά.!

Ώμοι:

Δυνατοί ώμοι=σταθερή πλάτη. Ανυψώστε και κινήστε τους ώμους σας κυκλικά 10 φορές (5 φορές προς τα εμπρός και 5 προς τα πίσω) και ύστερα κολλήστε τους ώμους σας όσο πιο κοντά στα αυτιά μπορείτε και κρατήστε τους εκεί για 5 δευτερόλεπτα. Η άσκηση αυτή ενδυναμώνει πέρα από την ωμική ζώνη και τον τραπεζοειδή μυ της πλάτης, εκείνον που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον αυχένα. Επαναλάβετε για 4-6 φορές!

Θάνος Χρυσαειδής, γυμναστής