ΑΠΛΟ ΠΛΑΝΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

Το σχέδιο διατροφής για μακροζωία είναι μια συλλογή πρακτικών οδηγιών διατροφής που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε την αλλαγή του μοτίβου κατανάλωσης τροφής σε μόλις ένα μήνα. Η προσπάθεια υγιεινής διατροφής μπορεί να σας γίνει  εμμονή ή να κολλήσετε σε μια συγκεκριμένη διατροφή- το οποίο τελικά καταντά να γίνεται πιο επίπονο και αγχωτικό από ό, τι πρέπει να είναι. Το τέχνασμα για την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών σας είναι να κάνετε μια φυσική, απλή αλλαγή και αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας διατροφής που ευνοεί τη μακροζωία.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι αυτός: ακολουθείτε απλά μία από τις τέσσερις οδηγίες υγιεινής διατροφής κάθε εβδομάδα για να αλλάξετε τη διατροφή σας και να αρχίσετε να τρώτε υγιεινά χωρίς το δράμα μιας τυπικής διατροφής. Ο στόχος είναι να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τις υγιεινές σας διατροφικές συνήθειες και να περιορίσετε τις κακές, λίγο κάθε φορά. Εστιάζετε σε ό, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα, αντί για αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε. Εστιάζοντας στη θετική πλευρά των πραγμάτων, κολλάτε σε μια καλή συνήθεια χωρίς να δώσετε μεγάλη προσοχή σε αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε.

Ποιος πρέπει να ακολουθήσει το σχέδιο διατροφής για μακροζωία;

Σε αντίθεση με τις περισσότερες δίαιτες, το σχέδιο μακροζωίας δεν είναι μια δίαιτα απώλειας βάρους. Αν και οι υγιεινές συνήθειες που ξεκινάτε μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους, η έμφαση δίνεται στην υγιεινή διατροφή. Θέλετε να φάτε πιο υγιεινά και να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας, αλλά δεν θέλετε να ακολουθήσετε μια αυστηρή διατροφή; Η δίαιτα μακροζωίας είναι μια μηνιαία δέσμευση, με μια πρόκληση κάθε εβδομάδα. Η πρόκληση απαιτεί να τρώτε πραγματικά φαγητά που είναι νόστιμα, καθώς τα φτιάχνετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Θα χρειαστεί να επενδύσετε κάποιο χρόνο στη μαγειρική και στα ψώνια, αλλά όχι στην καταμέτρηση θερμίδων. Εδώ είναι οι απλοί κανόνες που ακολουθείτε στο πλάνο δίαιτας μακροζωίας.

Οι κανόνες του σχεδίου διατροφής για μακροζωία

Κάθε εβδομάδα, θα κάνετε δύο αλλαγές στη διατροφή σας. Μια αλλαγή θα περιλαμβάνει μια προσθήκη στη διατροφή σας, η άλλη αλλαγή θα περιλαμβάνει την αφαίρεση ή τη μείωση σε κάτι. Μετά από τέσσερις εβδομάδες, θα έχετε οκτώ απλούς κανόνες σχετικά με τα τρόφιμα που πρέπει και δεν πρέπει να φάτε. Αυτό είναι το μόνο που θα πρέπει να θυμάστε – οκτώ πράγματα:

-Διπλασιάστε τα λαχανικά, αποφύγετε το τυρί και το γάλα (την πρώτη εβδομάδα)

-Μειώστε το κρέας και προτιμήστε τους ξηρούς καρπούς (δεύτερη εβδομάδα)

-Προτιμήστε ψάρια, όχι λευκά τρόφιμα (τρίτη εβδομάδα)

-Αγαπήστε τα φρούτα, αποφύγετε τις χημικές ουσίες (την τέταρτη εβδομάδα).

Τα αποτελέσματα

Θα τρώτε καλύτερα, θα αισθάνεστε καλύτερα και – αν και δεν έχει σχεδιαστεί ως σχέδιο απώλειας βάρους – με αυτό μπορεί ακόμη και να χάσετε κάποια κιλά. Δεν θα πρέπει να σκεφτείτε πολύπλοκους κανόνες τροφίμων και να πάρετε δύσκολες αποφάσεις. Η διατροφή μακροζωίας είναι απλή. Μόλις συνηθίσετε τις αλλαγές, θα είστε σε θέση να βελτιώσετε εύκολα την υγεία σας μέσα από τα τρόφιμα που τρώτε. Με αυτήν τη διατροφή θα είστε πιο ευτυχισμένοι, με λιγότερο στρες και πιο υγιείς.

Πηγη: iatronet.gr