banner ad

3 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ

. November 26, 2019 . 0 Comments

Όταν πρόκειται για ζυμαρικά, η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό είναι η Ιταλία. Η χώρα που μπορεί να σκιαγραφήσει το απαράμιλλο στυλ, η χώρα όπου το κλασικό μπλέκεται με το μοντέρνο γεννώντας τις πιο δημιουργικές αντιθέσεις και πάνω από όλα η χώρα που έχει διδάξει σε ολόκληρο τον πλανήτη την αξία ενός από τα διασημότερα πιάτα παγκοσμίως. Των pasta -όπως οι ίδιοι αγαπούν να τα προφέρουν.

Με πάνω από 300 διαφορετικά σχήματα δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως έχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία με συνταγές και πως πολλοί chefs έχουν αφιερώσει την ολόκληρη την καριέρα τους στο να μάθουν να τα μαγειρεύουν με τον καλύτερο τρόπο. Είτε, είναι απλά, είτε περίτεχνα, κλασικά ή ακόμη και εξεζητημένα τα πιάτα με ζυμαρικά θα αποτελούν για πάντα ένα από τα αγαπημένα γεύματα μικρών και μεγάλων.

Παρακάτω, λοιπόν, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τις πιο κλασικές και απλές σάλτσες για μακαρόνια έτσι ακριβώς όπως τις “μαρτύρησαν” οι μετρ του είδους. Μπείτε στην κουζίνα, κάνετε δοκιμές και ανακαλύψτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς περισσότερο. Όσο για το μαγείρεμα…εμείς αναμφίβολα τα προτιμάμε Al Dente!

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Βασίζεται σε εξαιρετικά απλές πρώτες ύλες και στην καλή ποιότητα των υλικών. Δημιουργώντας το τέλειο αποτέλεσμα με μόλις 4 υλικά τα Spaghetti aglio, olio e peperoncino είναι ένα απόλυτα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ιταλικής γαστρονομίας. Αυτό που οι περισσότεροι αγνοούν είναι πως η τεχνική του εστιάζεται κατά κύριο λόγο στον αρωματισμό του ελαιολάδου και όχι στο μαγειρεμένο σκόρδο. 

Υλικά:

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 150 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο 
  • 5-6 μικρές κόκκινες καυτερές πιπερίες (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. γλυκό μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι

Εκτέλεση: Σε μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο -σε μεσαία ένταση- να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση. Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Στη συνέχεια προσθέστε το καυτερό και γλυκό μπούκοβο μαζί με τις πιπεριές οι οποίες μπαίνουν προαιρετικά. Σε αυτό το στάδιο το ελαιόλαδο θα αρωματιστεί και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει αν αποφύγετε να τηγανίσετε το σκόρδο. Αυτό θα συνεχιστεί για 3-4 λεπτά μέχρι να αφαιρέσετε τις σκελίδες και να προσθέσετε τα έτοιμα spaghetti. Προσθέστε μαϊντανό στο σερβίρισμα. 

Spaghetti al pomodoro

Αυτή η απλή σάλτσα ντομάτας αποτελεί τη βάση της ιταλικής μαγειρικής. Είναι τόσο σημαντικοί που οι Ιταλοί την αναφέρουν ως sugo, που σημαίνει «σάλτσα». Αποτελώντας δε βάση για άλλες πιο περίπλοκες συνταγές, έχει καταφέρει να αναδειχτεί στην πιο διάσημη σάλτσα παγκοσμίως. Το μυστικό για την απόλυτη επιτυχία κρύβεται αναμφίβολα στις ντομάτες. Πρέπει να είναι μικρές, γλυκές και ώριμες. Το να δοκιμάσετε, λοιπόν, το sugo στο σπίτι είναι πολύ εύκολο, μόνο που θα πρέπει να αποφύγετε τις έτοιμες προπαρασκευασμένες σάλτσες. Αν σας ακούγεται απαιτητικό, τότε το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. 

Υλικά:

  • 1kg ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα βασιλικού
  • παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές παρθένο ελαιολάδο
  • αλάτι

Εκτέλεση: Αρχικά, δημιουργήστε μια σχισμή στις ντομάτες και τοποθετήστε τες σε μια κατσαρόλα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Πιέστε τις -με μια ξύλινη κουτάλα- έτσι ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους και στη συνέχεια μαγειρέψτε τις σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά. Ακολούθως απομακρύνετε τα υγρά που έχουν συσσωρευτεί στην κορυφή με ένα κουτάλι και βάλτε το υπόλοιπο μείγμα σε ένα blender.

Αφού τελειώσετε με το πρώτο στάδιο, έφτασε η στιγμή να επαναφέρετε το μείγμα σε ένα τηγάνι μέχρι να μειωθούν τα υγρά του και εκεί να προσθέσετε και τα φύλλα βασιλικού. Μαγειρέψτε για 5 επιπλέον λεπτά, προσθέστε το αλάτι και η σάλτσα σας είναι έτοιμη! Στο σερβίρισμα, μαζί με την παρμεζάνα μπορείτε να ρίξετε και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. 

Bolognese ragù

Παρότι αποτελεί ένα ακόμη πιάτο που μπορείτε να βρείτε σε εστιατόρια ολόκληρου του κόσμου, οι διαφορετικές βερσιόν του απέχουν πολύ από την αυθεντική, ιταλική προσέγγιση. Αυτό το εξαιρετικό πιάτο σερβίρεται συνήθως με χειροποίητες ταλιατέλες και είναι η επιτομή των εκρηκτικών γεύσεων. 

Υλικά:

  • 300g βοδινό κρέας
  • 150g χοιρινό κρέας
  • 50g βούτυρο
  • 50g κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50g καρότα ψιλοκομμένα
  • 50g σέλινο ψιλοκομμένο
  • 125ml κόκκινο κρασί
  • 30g πάστα ντομάτας συμπυκνωμένη
  • 125 ml πλήρες γάλα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση: Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία θερμότητα, προσθέστε τον κιμά χοιρινού κρέατος στο δοχείο και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό από το κρέας. Στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά βοδινού και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη. Προσθέτουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι να τσιγαριστούν τα κρεμμύδια. Τέλος, τοποθετήστε και την πάστα και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά. Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα, ρίξτε το κόκκινο κρασί και καλύψτε το τηγάνι για να σιγοβράσει η σάλτσα. Λίγο πριν σερβίρετε ρίξτε το γάλα και περιμένετε μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά! Το αυθεντικό Bolognese ragù είναι έτοιμο. 

Πηγη: glow.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *