banner ad

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

. January 11, 2020 . 0 Comments

Μεταξύ άλλων στο Glow έχουμε κάνει μια άτυπη συμφωνία πως αυτή η νέα χρονιά είναι μια ευκαιρία για wellness αλλαγές που θα μας βρουν καλύτερες εσωτερικά κι εξωτερικά. Έτσι, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ένα άρθρο σε όλες εσάς που επιθυμείτε να ταιριάξετε την καθημερινότητά σας με το mood που έχετε κάθε στιγμή. Αλλάξτε τις ημέρες που η διάθεσή σας είναι πεσμένη, τονίστε αυτές που η ψυχολογία σας είναι στα ύψη και φυσικά πείτε «ναι» σε οτιδήποτε κάνει εσάς να νιώθετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Έτσι, ακόμη και αν σας φαίνεται περίεργο υπάρχει μια προπόνηση που ταιριάζει σε κάθε σας mood κι έφτασε η στιγμή να την ανακαλύψετε.

Εάν είστε αγχωμένοι… κάντε yoga

Εάν υπήρχε ένα μαγικό μυστικό που θα κρατούσε το άγχος μακριά τότε αναμφίβολα όλοι θα το ακολουθούσαν. Παρόλα αυτά, με την «ανοσοποίηση» του να απέχει αρκετά μια mini λύση για όλους εσάς που προσπαθείτε να αντεπεξέλθετε στην απαιτητική καθημερινότητα είναι τα μαθήματα yoga. Θα σας βοηθήσουν να κάνετε balance στο σώμα και στα συναισθήματά σας, θα σας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για να πετύχετε ό,τι επιθυμείτε και φυσικά με τις πολλές αναπνοές θα καταφέρουν να σας χαρίσουν μια μοναδική αναζωογόνηση.

Extra tip: Για να το εξειδικεύσουμε θα πρέπει να σας θυμίσουμε πως τις στιγμές που νιώθετε έντονο άγχος η αναπνοή σας χαρακτηρίζεται από γρήγορες εισπνοές, με ελάχιστες εκπνοές για να εξισορροπηθούν οι εισπνοές. Έτσι, αν δοκιμάσετε να εντάξετε τη yoga στο πρόγραμμά σας, τότε χωρίς αμφιβολία αυτή η πραγματικότητα θα αλλάξει.

Εάν είστε χαρούμενοι… περπατήστε

Ποιος είπε πως οι μέρες που είστε χαρούμενοι δεν ενδείκνυνται για ένα session γυμναστικής; Φυσικά, για αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή είναι το περπάτημα. Αν και δεν περιμένατε μια τέτοια πρόταση, η αλήθεια είναι πως το happy state of mind απαιτεί να κάνετε μια ανασκόπηση που θα σας χαρίσει στη συνέχεια περισσότερες στιγμές ευτυχίας. Βάλτε τα αθλητικά σας και περπατήστε για περίπου 40 λεπτά στην αγαπημένη σας διαδρομή και θα δείτε πως στο τέλος ο εαυτός σας θα σας ευχαριστεί ακόμη παραπάνω.

Extra tip: Αυτό θα συμβεί καθώς ενώ θα αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών θα έχετε τον απαραίτητο χρόνο έτσι ώστε να σκεφτείτε όλα αυτά που σας κάνουν να νιώθετε ευγνώμονες. Με απλούστερα λόγια θα σχηματίσετε μια επιπλέον «ασπίδα» που θα σας βοηθάει τις μέρες που νιώθετε πιεσμένοι.

Εάν είστε θυμωμένοι… κάντε boxing

Η πρώτη κίνηση για να λύσετε ένα πρόβλημα είναι να το παραδεχτείτε. Έτσι, μια τέλεια λύση στις μέρες που τα νεύρα χτυπάνε «κόκκινο» είναι να επιδοθείτε σε ένα sport που θα σας εκτονώσει και δεν είναι άλλο από το boxing. To λατρεύουν όλα τα μοντέλα, το συστήνουν οι fitness gurus και φυσικά όλοι ορκίζονται στα αποτελέσματά του που θα σας χαρίσουν τις ιδανικές αναλογίες. Εάν μάλιστα θέλετε να «συσφίγξετε» ταυτόχρονα και τις σχέσεις σας με την κολλητή σας τότε θα πρέπει να την πάρετε μαζί σας στο μάθημα. Θα ανακαλύψετε πως θα το λατρέψετε και οι δύο!

Extra tip: Εάν θέλετε να εκτοξεύσετε την προπόνησή σας, τότε καθίστε σε χαρακτηριστική θέση καθίσματος και ακουμπήστε η μία στην πλάτη της άλλης. Από αυτή τη θέση ξεκινήστε να κάνετε τα punches του box και θα δείτε πως το bonding μεταξύ σας αλλά και οι θερμίδες που θα χάσετε θα σας κάνουν διπλά χαρούμενες.

Εάν έχετε hangover… κάντε cardio

Δεν είναι λίγες οι φορές που το hangover «φέρνει» μαζί του κι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα που ονομάζεται Post Drinking Anxiety. Καλά καταλάβατε, είναι αυτό το συναίσθημα που σας κάνει να σκέφτεστε οτιδήποτε κάνατε το προηγούμενη βράδυ, να αναρωτιέστε αν είπατε κάτι που δεν έπρεπε και φυσικά να μετανιώνετε τα μηνύματα που στείλατε. Η απάντηση σε αυτό; Ξεκινήστε ένα μάθημα dance cardio που θα σας κάνει να αφήσετε πίσω όλα όσα έγιναν την προηγούμενη νύχτα. Οι απαιτήσεις είναι δύο: η μουσική να παίζει δυνατά κι εσείς να κατακτήσετε το mood που έχει ο instructor σας.

Extra tip: Κοιτάζοντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη και δίνοντας όλη σας την ενέργεια στις δυναμικές ασκήσεις το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αφήσετε τις θερμίδες των ποτών μακριά και τις τύψεις του hangover PDA έξω από την αίθουσα. Εάν φυσικά θέλετε να μας ακούσετε, τότε εμείς θα σας προτείνουμε να βάλετε το απόλυτα funky κολάν σας για να κάνετε την κάθε σας κίνηση να μοιάζει ακόμη πιο fun.

Πηγη: glow.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *